GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQU脥 i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Not铆cies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Liciten les obres del Centre Social El Roser de Reus per un import de 2 milions d鈥檈uros

El termini d鈥檈xecuci贸 de l鈥檃ctuaci贸 茅s de 12 mesos a partir de la signatura del contracte
Vista frontal de la maqueta del Centre Social El Roser | Jordi Ol脿ria

 

Aquest divendres 22 de novembre, l鈥Ajuntament de Reus ha obert el concurs p煤blic per adjudicar el contracte per a la construcci贸 del Centre Social El Roser. Segons el consistori, l鈥檈quipament 芦donar脿 un impuls a les pol铆tiques municipals d鈥檃tenci贸 a les persones amb la creaci贸 de nous serveis i l鈥檃posta per programes existents com la gesti贸 aliment脿ria, l鈥檃llotjament per a persones en situaci贸 de vulnerabilitat social i el Pla Local d鈥橧nclusi贸 Social.

 

NOVETAT: Sigues el primer en con猫ixer les not铆cies i els successos de Reus gratis al m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

La inversi贸 social, un dels contractes de m茅s valor econ貌mic que l鈥橝juntament licita en els darrers anys, t茅 un pressupost de 2.040.354,03 euros. El termini d鈥檈xecuci贸 de les obres 茅s de 12 mesos a partir de la signatura del contracte. La regidora de Benestar Social de l鈥橝juntament de Reus, Montserrat Vilella, afirma que 芦el Centre Social El Roser ser脿 un equipament de refer猫ncia. Un projecte social, fet amb visi贸 social, que donar脿 un impuls a l鈥檃tenci贸 a les persones amb la creaci贸 de nous serveis i l鈥檃posta de programes prioritaris禄.

 

La maqueta del Centre Social El Roser durant la roda de premsa de presentaci贸 d'ara fa uns mesos | Jordi Ol脿ria

 

El projecte es realitzar脿 en una 煤nica fase

La inversi贸, prevista en el pressupost municipal de 2019, contempla l鈥execuci贸 de tot el projecte de manera conjunta. Inicialment s鈥檋avia plantejat fer-ho per fases. Finalment per貌 el consistori ha modificat el document econ貌mic inicial per tal d鈥檃daptar-se a la nova planificaci贸, a la millora de la realitat econ貌mica municipal i a la situaci贸 del sector de la construcci贸.

 

Un cop completat, el centre inclour脿 una cafeteria-menjador social, oberta a la ciutadania; un rebost solidari, punt de gesti贸 i distribuci贸 de la xarxa d鈥檃liments, depend猫ncies d鈥檃llotjament temporal per a situacions d鈥檈merg猫ncia; i espais municipals, on s鈥檋i traslladar脿 el servei del Pla Local d鈥橧nclusi贸 Social i on s鈥檋i ubicar脿 la seu social de l鈥檃ssociaci贸 de ve茂ns dels Xalets Quintana, a m茅s d鈥檃ules i sales de reunions.

 

El projecte arquitect貌nic planteja la rehabilitaci贸 de l鈥檈difici, format per tres blocs diferenciats, i cadascun d鈥檈lls amb un programa totalment diferent: un inclou la zona de cafeteria/menjador social, cuina i emmagatzematge d鈥檃liments de la cuina; el segon, el rebost solidari, el punt de gesti贸 de distribuci贸 d鈥檃liments i el servei d鈥檃collida de les persones sense sostre; i el tercer, les oficines d鈥檃dministraci贸 i de l鈥檃ssociaci贸 de ve茂ns del barri.

 

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, durant la presentaci贸 del projecte a inicis del 2018 | Cedida

 

Els serveis del Centre Social El Roser 

El Centre Social El Roser de Reus comptar脿 amb diversos espais. El menjador social/cafeteria donar脿 servei tant a la ciutadania en general com a persones derivades dels Serveis Socials. L鈥檈spai estar脿 ubicat en un gran vest铆bul, amb acc茅s des del carrer Josep Caix茅s. Tot el bloc es tractar脿 com un 煤nic espai, enmig del qual es generaran dues caixes, on hi ha els banys, vestuaris i espais d'emmagatzematge i serveis per a la cuina.

 

La cuina estar脿 ubicada entre les dues caixes. Aquest espai cont茅 les peces que donen servitud tant a la cuina com al moll  de c脿rrega i desc脿rrega de productes: zona de rentat de vaixella, magatzem de begudes, cambra de residus, habitaci贸 de neteja, dues cambres fredes, magatzem de verdures, cambra de producte cru, cambra de producte acabat, congelador i l鈥檈conomat.

 

Per una altra banda, la primera de les sales del conjunt que inclou el rebost solidari 茅s la recepci贸, amb un espai d鈥檈spera per a les persones que han d鈥檃ccedir al rebost. Aquest espai 茅s compartir amb dues peces m茅s: el despatx de la recepci贸 i un bany per donar servei a les persones usu脿ries i treballadors del rebost.

 

Maqueta del Centre Social El Roser, vista des de la carretera de Montblanc | Jordi Ol脿ria

 

El rebost solidari 茅s similar a un supermercat. Consta d鈥檜na sala di脿fana amb armaris amb aliments destinats per a persones derivades de Serveis Socials. L鈥檈spai connecta amb la cuina -per recollir f脿cilment elements cuinats, com les carmanyoles solid脿ries, sense haver de passar per l鈥檈xterior de l鈥檈difici. A m茅s, tamb茅 connecta amb el vest铆bul de l鈥檈spai d鈥檃collida de persones sense sostre. Similar al rebost solidari tamb茅 hi haur脿 el magatzem per a mercaderies que servir脿 per descarregar i ordenar els aliments donats. 

 

Pel que fa al servei d鈥檃collida de les persones sense sostre, hi haur脿 una sala de recepci贸 articulada per un pati interior i un bany i despr茅s els dormitoris d鈥檋omes i dones amb els seus respectius patis. Finalment, l鈥檃cc茅s a l鈥espai administratiu es far脿 des de l鈥檃vinguda Montblanc i la sala polifuncional/associaci贸 de ve茂ns permetr脿 l鈥櫭簊 i acc茅s des de l鈥檈xterior, sense necessitat de passar per l鈥檈ntrada principal de l鈥檈difici.