La construcció del Centre Social El Roser, un dels grans projectes de Reus, imminent

Les obres han de començar pròximament i allargar-se un any

Nou pas endavant del Centre Social El Roser de Reus. L'Ajuntament ha licitat les obres de construcció d'aquest equipament per 1,8 milions d'euros a l'empresa Vesta Rehabilitación SL. La previsió és que les obres durin un any just a partir del moment en el qual se signi el contracte, que serà els pròxims dies. La inversió forma part del pressupost del 2019 i és un dels projectes estrella del govern local de l'anterior mandat.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

«El Centre Social El Roser serà un equipament de referència», sentencia Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social. «Donarà un impuls a l’atenció a les persones amb la creació de nous serveis i l’aposta de programes prioritaris; és un projecte social, fet amb visió social, i representa un pas de gegant de projectes d’èxit que tenim en marxa», explica.

Es tracta d'una de les iniciatives de més envergadura dels darrers anys del govern reusenc. S'havia previst inicialment en diverses fases, es va engegar la licitació de la primera part de l'equipament i va quedar deserta. Quan es va tornar a redactar l'oferta pública, amb el pressupost del pla d'inversions 2019, es va optar per unificar les dues primeres fases en una de sola, la que ara s'ha licitat i per a la qual es preveia un pressupost de dos milions d'euros.

El Centre Social El Roser és un dels grans projectes engegats l'anterior mandat | Jordi Olària Gras

El Roser: de presó a centre social

L'antiga presó del Roser, i posterior llar d'infants, quedarà convertida ara en un centre social que ha d'abordar i oferir serveis des d'un concepte ampli del terme. El pressupost final del contracte d'obres és d'1.859.362,78 euros i ha de servir per fer realitat la part central del futur equipament, que suposarà traslladar-hi el menjador social que ara mateix gestiona Càritas al carrer de Francesc Bartrina.

El projecte preveu convertir-se en el centre neuràlgic del programa d'aprofitament d'aliments, acollir dependències d'allotjament temporal per a situacions d'emergència —contempla un dormitori per a homes i un per a dones—, una cafeteria oberta al públic i regentada a través d'un programa d'inclusió laboral i sales polivalents, a més del local de l'Associació de Veïns dels Xalets Quintana. També s'hi han de traslladar les dependències municipals associades al Pla Local d'Inclusió Social.

Segons s'ha explicat des del govern en diferents ocasions, l'objectiu és centralitzar tots aquests serveis i convertir l'espai en el centre neuràlgic d'aquesta àrea de competència municipal. Durant la campanya electoral de les darreres eleccions municipals, un dels actuals socis de govern, ERC, va plantejar canviar la concepció del projecte i redirigir-ho cap a un equipament més similar a una biblioteca o centre cívic precisament per no centralitzar l'atenció social en un sol punt.

"🔴 Un ferit després d'un aparatós accident a l'A-7" "🔴 ATENCIÓ: La nova aposta de Reus per ser referència internacional"