Liciten les obres de rehabilitació de l’antiga Escola d’Art i Disseny de Reus

L'espai es convertirà en un cente de formació i compta amb un pressupost de 2.058.316,46 euros de pressupost amb IVA
Imatge de l'antic edifici de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, situat a la Boca de la Mina | Google Maps

La Diputació de Tarragona ha tret a licitació les obres de rehabilitació de l’antiga Escola d’Art i Disseny de Reus, situada a la Boca de la Mina. Tal com s’explica en el document del projecte, l’edifici objecte de remodelació va ser utilitzat fins a l’any 2014 com a Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus. En aquell any, l’escola va traslladar-se al cèntric carrer del Vent i l’edifici va quedar en desús. Ara, l'espai es convertirà en un centre de formació adreçat al personal de l'administració pública. 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Durant l’any 2018, la Diputació de Tarragona va habilitar provisionalment dues aules per destinar-les a la formació dual i es va decidir destinar l’edifici a la totalitat de les activitats relacionades amb la formació com ara la formació del SAM, formació dual-tic i espai crowd working. La decisió de la rehabilitació té com a objectiu centralitzar aquests recursos i millorar-ne el servei.

Segons el projecte, que porta com a títol 'Centre de formació a l'edifici del Passeig de la Boca de la Mina', amb aquesta actuació «està previst concentrar totes les activitats formatives realitzades per la Diputació en un únic espai i que aquest ofereix les condicions necessàries per a cada oferta formativa. A més, això permetrà «prescindir del lloguer de l’actual local de la Vall de l’Arrabassada, alliberar espais a altres edificis i millorar la gestió de les activitats formatives».

El futur centre de formació de la Boca de la Mina anirà destinat a la formació del personal de la Diputació i de l’administració pública del territori, s’hi faran accions de suport als emprenedors i servirà a personal d’altres sectors per buscar feina. Les obres consistiran en una reforma dels espais com ara la creació d’aules, un office per al personal i la construcció d’un pas interior i s’aplicaran mesures de rehabilitació energètica. A més, també es renovaran totes les instal·lacions i s’adequaran a la normativa actual.

El termini previst per l’execució dels treballs és de sis mesos i el marge per presentar propostes és fins al 9 de desembre. El projecte té un pressupost total de 2.058.316,46 euros amb IVA i part d’aquest es finançarà a través del fons europeu FEDER.

"🚗Dilluns s'obre la nova zona blava de l'Hospital Sant Joan de Reus" "🗓 📺Tots els detalls del programa de La Marató de TV3 que es farà a Reus!"