ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

Reus manté la mobilització simbòlica

Una setantena de persones han participat en la convocatòria per llençar brossa col a protesta per les actuacions policials i la sentència del Tribunal Suprem
Brossa llençada davant de l'oficina de la Policia Nacional de Reus | Jordi Olària Gras
 

Segona convocatòria, aquest dimecres, de la campanya per llençar la brossa porta a porta, segons versen els cartells, per denunciar «les forces d'ocupació, els partits del 155, els botiflers i l'Ibex 35». Dilluns, primer dia d'aquesta mobilització simbòlica, la brossa es va llençar a la porta i als balcons de la seu del PSC local, i avui s'ha optat per la Policia Nacional.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Les manifestacions en contra de la policia espanyola se solen concentrar a la façana principal de la comissaria, al carrer del General Moragues. Avui, però, la brossa s'ha llençat al carrer de Gaudí, a la porta d'entrada a l'oficina policial on, entre altres tràmits, es duen a terme les renovacions del DNI. Una setantena de persones hi han participat llençant bosses, fossin plenes de brossa o de paper per simular-ho.

 

Dues dotacions de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra eren davant de l'oficina | Jordi Olària Gras
 

Just en aquest punt hi havia dues dotacions de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra, la Brimo, que s'han equipat amb el casc quan han vist que la mobilització es dirigia cap a la seva posició. No han arribat a actuar i, de fet, la marxa no s'ha aturat davant de les dependències policials, sinó que ha deixat o llençat les bosses i ha prosseguit el seu camí per donar per acabada l'acció.

 

L'ANC impulsa, juntament amb Òmnium, la manifestació de dissabte a Barcelona | Jordi Olària Gras

 

Escalfen motors per dissabte

L'ANC de Reus ha organitzat, a les set de la tarda, un taller de pancartes a la plaça del Prim. L'entitat també hi ha col·locat una paradeta perquè els reusencs poguessin seguir apuntant-se als autocars que s'organitzen per anar a la manifestació convocada aquest dissabte a Barcelona. L'impulsen juntament amb Òmnium Cultural i, a Reus, preveuen omplir, almenys, una desena d'autocars.

 

L'ANC ha organitzat un taller de pancartes | Jordi Olària Gras

 

La xifra és inferior a la d'un 11 de Setembre, però des de l'independentisme civil es té en compte que el 26 d'octubre no és una data assenyalada i que no hi ha hagut el mateix temps de marge per planificar-ho i fer-ne difusió. Aquesta tarda, a la plaça del Prim, a més d'elaborar pancartes, també hi havia la possibilitat d'escriure cartes per fer-les arribar a les persones que es troben en presó preventiva arran de les mobilitzacions dels darrers dies, o als que segueixen complint la condemna imposada pel Tribunal Suprem.