El Lleó petit de Reus, a punt per rugir per Misericòrdia

L'element s'incorporarà al Seguici Festiu petit d'aquí a un mes | La colla prepara actes i promocions per acabar de finançar-lo
Lateral del Lleó Petit de Reus | Jordi Olària

 

Aquesta imatge és tot el que la colla del Lleó de Reus vol ensenyar abans de l'estrena de la figura. Porten amb gran secretisme l'obra de Manel Llauradó, tot i que qui l'ha vist assegura que no decebrà ningú. El cas és que, de fet, encara no està pintada, i l'artista reusenc que tants elements del Seguici Festiu ha fet néixer n'està acabant l'estructura interna. Ni tan sols els portadors de l'han emprovat, encara, tot i que Josep Lluís Rius, cap de colla del Lleó, assegura que se'n moren de ganes.

Tant Llauradó com Rius asseguren que el Lleó petit va per bon camí. «La figura i la corona estan mig enllestides, i ens falta part de la qüestió de la financiació, que ho enllestirem l'any que ve». La part econòmica és la més farragosa, però també necessària. Enguany, explica Josep Lluís Rius, tenen intenció de deixar pagades tant la figura com la corona. «Tot el que és el vestuari, els records i aquests complements els acabarem de pagar l'any vinent, entre gener i juny».

Estructura interna del Lleó Petit de Reus al taller de Manel Llauradó | Jordi Olària

 

És per això que seguiran promovent els ajuts tant d'empreses com de particulars. «Ara editarem una altra tirada de samarretes amb logo, exclusives, i farem un vermut electrònic al Pallol, segurament el 15 de setembre, de 12 del migdia fins a 2 del matí, i tot el que recaptem serà per ajudar-nos a pagar el Lleó petit». Tenen gairebé la meitat del que val posar en marxa la darrera bèstia que faltava al Seguici Petit de les que no porten foc. Tot plegat suposa un pressupost de 15.000 euros, i la colla ja n'ha aconseguit uns 6.000.

Els portadors petits —i els que no ho són— ja es preparen per Misericòrdia. Falten pocs dies perquè la canalla comenci a assajar amb la figura, encara sense acabar del tot. Serà suficient, asseguren, per acostumar la trentena de portadors als divuit quilos que pesa a la part de davant i els dotze de la part posterior. L'estrena del Lleó petit, però, no serà l'únic element que faci especial aquesta Misericòrdia per als membres del col·lectiu. Josep Lluís Rius explica que «per mi serà l'últim any; serà el dia 25 quan, a les 7 de la tarda, faci l'última marxa del Lleó al Santuari».

El Lleó de Reus i, a la dreta, la part posterior del Lleó petit, al taller de Manel Llauradó | Jordi Olària

 

Emocionat i amb sentiments contradictoris afegeix que «n'estic molt content, d'haver estat al Lleó, m'ha fet molt feliç, però a mesura que s'apropen els dies començo a pensar que ja s'ha acabat; et vénen moltes coses al cap i ja veurem com va, però segur que ho gaudirem igualment...». Així doncs, El fins ara cap de colla deixarà el seu testimoni a la colla sabent que la deixa amb el Lleó petit tot just estrenat i, per tant, amb un planter considerable i important per garantir el futur del Lleó de Reus.

"Adjudicat el projecte per acabar, finalment, la Biblioteca Pere Anguera" "L'Ajuntament de Reus engega projectes per 380.000 euros"