Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

'Fot-li, que és de Reus', el «qui és qui» del reusenquisme

Jordi Romero i Josep Baiges presenten el primer volum amb 100 personatges de la vida pública reusenca
La sala Emili Argilaga del Centre de Lectura s'ha omplert per seguir la presentació del llibre | Jordi Olària

 

El 'món de Reus' de què parla Josep Baiges ja té, ara, la seva primera edició en paper. Juntament amb Jordi Romero han publicat 'Fot-li, que és de Reus', que marida les il·lustracions de Romero amb els textos de Baiges sobre un centenar de personatges de la vida pública reusenca. Finançat a través del micromecenatge, arriba ara a les llibreries després que els patrocinadors ja n'hagin rebut un exemplar.

 

Josep Baiges i Jordi Romero presenten 'Fot-li, que és de Reus' | Jordi Olària

 

Un passatemps que es transforma en 'Fot-li, que és de Reus'

L'obra és fruit de l'afició de l'il·lustrador Jordi Romero per dibuixar siluetes. «Un bon dia se m'acudeix començar a dibuixar ganxets i ganxetes, arran d'una Ganxet Pinxo, i a partir d'allí desenvolupo una col·lecció de ganxets anònims, i un bon dia se m'acudeix que poden tenir nom i cognoms». En posar-hi noms i cognoms, les publicacions penjades a les xarxes socials agafen volada, i acaben en la idea de ser un llibre.

 

Segons explica Josep Baiges, va ser Jordi Romero qui el va anar a buscar perquè definís els personatges que ell dibuixava. Baiges manté que «jo sempre havia trobat a faltar, a Reus, un 'qui és qui', saber exactament qui és protagonista de moltes coses a la ciutat, perquè sí que és veritat que sempre acabem sent els mateixos». Amb aquesta filosofia, i aprofitant part dels textos que ja havia publicat al seu bloc, es va posar a treballar.

 

La presentació del llibre ha anat a càrrec de Marta Magrinyà | Jordi Olària

 

«Jo veig que el que sí que pot servir és per això, una guia per acabar de situar aquests personatges que veus als diaris digitals, a les teles, que sents a les ràdios...», explica Baiges. Tots dos admeten que hi ha més de 100 persones que mouen 'El Món de Reus', i que és per això que de personatges per radiografiar encara en falten. Jordi Romero, de fet, sentencia que «tenim intenció i tenim material i, si tot va bé, farem un segon volum».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris