Ja són oficials les llistes d'assignacions d'escola de Reus per al curs vinent

L'Ajuntament de Reus ha publicat les llistes definitives aquest dimarts

Els alumnes de Reus entre P-3 i quart d'ESO ja saben, definitivament, a quin centre començaran el curs vinent. L'Ajuntament ha publicat, aquest dimarts, 7 de juliol, la llista per a tots els cursos a més de les llistes d'espera per als centres educatius. Després d'un període de preinscripció marcat pel coronavirus, i amb dubtes constants sobre l'acabament del curs 2019-2020, el 2020-2021 ja comença a preparar-se.

Enguany suposarà una reducció de les ràtios als grups de P-3, que passaran de 25 alumnes a 23 segons es va anunciar. També serà l'últim curs sense adscripció única a secundària segons mantenen tant el departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com l'Ajuntament de Reus.

A partir del curs 2021-2022 cada escola tindrà associat un institut de la ciutat. D'aquesta manera es vol lluitar contra la segregació perquè es podran fer coincidir a secundària els alumnats de diferents perfils demogràfics i que, per tant, cursin a diferents centres de primària.

Novetats del curs 2020-2021

Pel que fa a la reducció de ràtios a P-3, dues de les 23 places de cada grup s'haurien reservat per a alumnes amb necessitats educatives especials. Segons es va explicar a principis d'any, quan es va anunciar la mesura, la voluntat era que el repartiment inicial dels alumnes equiparés tots els centres als 23 nens a P-3.

A partir d'aquí és quan, al llarg del curs, la matrícula viva va modificant el nombre d'integrants de cada classe. Segons s'explicava el mes de gener, el problema fins ara era que hi havia centres que començaven el curs amb 20 alumnes per grup mentre altres en tenien 25. Amb la nova ràtio, s'apuntava, s'igualarien les xifres de sortida.

No és l'únic canvi significatiu del curs que començarà al setembre. L'escola Isabel Besora recuperarà el grup de P-3 que se li havia suprimit l'any 2018. Segons va anunciar Ensenyament, la demanda registrada durant el període de preinscripció permetia que el centre tornés a tenir dos grups de P-3 aquest curs.

La reivindicació per recuperar el segon havia arribat a portat els pares a organitzar mobilitzacions. Algunes coincidint amb les eleccions municipals, altres tancant-se al centre escolar.

"Ara ja sí: Primers moviments per al futur esperat nou Mercadona de Reus" "Gran notícia: Cartell de luxe en un festival de concerts que es farà a Reus al juliol!"