Els Guardons de la Ciutat, reconeixement reusenquista per enfilar Misericòrdia

L'acte, institucional i adaptat a les circumstàncies ha lliurat cinc mencions honorífiques
Els Guardons de la Ciutat han reconegut trajectòries personals i col·lectives | Laia Solanellas

Antoni Pont Amenós ha estat nomenat Fill Adoptiu de Reus, el Cineclub del Centre de Lectura i el Biela Club 600 i l'Associació Cultural Bonsai Baix Camp de Reus han rebut la menció honorífica municipal i a la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist se li ha atorgat la Medalla de la Ciutat. Així han començat els actes més institucionals i cerimoniosos de les Festes de Misericòrdia 2020.

En un saló de plens sense públic, per adaptar-se a les circumstàncies actuals, els quatre reconeixements s'han lliurat segons es va aprovar el passat mes de juliol. En el discurs d'obertura, l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha insistit en l'excepcionalitat del moment actual i, sobretot, en el simbolisme del que ha qualificat de «l'acte més important de l'any».

Els Guardons de la Ciutat, reconeixement col·lectiu i personal

Ha prosseguit en el torn de paraula el periodista Marc Càmara, encarregat de dirigir l'acte i anunciar els guardonats. L'Associació Cultural Bonsai Baix Camp, a qui s'han reconegut els 25 anys d'història. Com ha recordat Càmara, és precisament una de les protagonistes habituals de les Festes de la patrona reusenca amb l'exposició anual.

Vicenç Campos, president de l'entitat, ha agraït una menció recordant el vicepresident actual i membre fundador de l'associació, però també totes aquelles persones que van fer néixer l'entitat i ja no hi són. A continuació ha pujat al faristol Venanci Bonet, membre del Cineclub del Centre de Lectura de Reus.

El guardó ha servit per commemorar els 50 anys d'història d'una de les entitats que, tal com se l'ha reconegut, és una de les responsables del pes del cinema en la història cultural de la ciutat, en especial del cinema d'autor. Un altre aniversari s'ha commemorat amb la següent menció lliurada, la del Biela Club 600, que en aquest cas celebra 25 anys d'història.

Antoni Pont Amenós ha rebut el reconeixement de Fill Adoptiu de la Ciutat | Laia Solanellas

Joan Maria Llorens, president del club, ha recordat les sortides, ral·lis, viatges i centenars d'esdeveniments que han organitzat al llarg d'aquest quart de segle d'història. La Medalla de la Ciutat, rebuda per la Reial Congregació de la Puríssima Sang, ha servit per recordar la llarga tradició de la Setmana Santa reusenca.

El clavari de la Congregació, Francesc Pardo, ha estat l'encarregat de mostrar els agraïments de l'entitat pel reconeixement rebut. Ho ha fet recordant de nou l'excepcionalitat actual arran de la pandèmia de Covid-19 i amb un record per totes les persones que han passat moments difícils.

Finalment, Antoni Pont Amenós ha rebut el títol de Fill Adoptiu de Reus. Se li ha volgut reconèixer, així, la seva trajectòria empresarial al sector agroalimentari, des del seu pas per la presidència del grup Borges fins a l'organització de congressos i convencions d'àmbit internacional.

Implicat en la Fundació Gresol i coordinador i impulsor de la Trobada de Reusencs de Fora Vila, Pont «diuen que un no és només d'on neix, sinó també d'on viu», ha recordat en referència a la seva etapa a Reus, que ja fa més de 60 anys que va començar.

Ha agraït també l'acolliment que ha rebut tots aquests anys, així com el tarannà de les persones amb qui ha impulsat projectes i iniciatives, un tarannà que ha atribuït precisament a la ciutat.

"Agenda: Guardons de la Ciutat i tots els actes d'avui per les Festes de Misericòrdia!" "ATENCIÓ: Canvis positius en les beques menjador atorgades a Reus"