El Teatre Fortuny ha acollit la Marat贸 de Donants de Sang

M茅s de 700 donacions a la Marat贸 de Donants de Reus

Prop d'un centenar han estat donacions de plasma

800 persones han passat en la Marató de Donants de Sang de Reus que, aquest dijous, ha tingut lloc al Teatre Fortuny. Des del Banc de Sang i Teixits es valora positivament la jornada d'avui, fent incís en el seu caire participatiu i solidari. Amb l'esdeveniment d'avui i es vol mostrar el seu agraïment als donants. Tal com es va explicar durant la presentació de l'acte, jornades com aquesta són especialment importants a la tardor.

Entre nou del matí i nou del vespre, 800 persones han passat per la plaça del Prim per donar sang segons ha registrat el Banc de Sang. 644 han optat per donar sang i 81 per donar plasma, un component més lent d'extreure però igualment necessari. Voluntaris de Protecció Civil i del Banc de Sang s'han ocupat de la logística des de l'entrada, on els donants omplen un formulari, fins a la sortida, on se'ls ofereix un obsequi i menjar, aigua i sucs per evitar efectes adversos posteriors a la donació.

La jornada tamb茅 permet donar plasma
La jornada tamb茅 permet donar plasma | Jordi Ol脿ria Gras

Segons la doctora N煤ria Vilanova, coordinadora de promoci贸 del Banc de Sang i Teixits, 芦ha estat una jornada de gran participaci贸 ciutadana durant tot el dia. La donaci贸 ha estat molt fluida i els reusencs han gaudit tamb茅 de totes les activitats que hi havia a l鈥檈xterior del teatre. Tamb茅 hem pogut fer un acte d鈥檃gra茂ment a tots els col路laboradors que ens ajuden i fan possible que la Marat贸 sigui un 猫xit禄.

Ella mateixa recordava, a principis de setmana, que la de Reus ha arribat a registrar vora un miler de participants en edicions anteriors. Aquest horitz贸 no s'ha assolit, tot i que des de l'organitzaci贸 se'n segueix fent una lectura positiva. Des de l'organitzaci贸 es posa l'accent en una jornada que arriba despr茅s que els efectes dels darrers aiguats hagin fet baixar el nivell de les reserves. 

El Teatre Fortuny ha acollit la Marat贸 de Donants de Sang
El Teatre Fortuny ha acollit la Marat贸 de Donants de Sang | Jordi Ol脿ria Gras

Jornades com la d'avui serveixen per assolir un increment en les reserves de sang de Catalunya, especialment despr茅s de l'estiu, l'猫poca de l'any en la qual es redueixen, per貌 des del Banc es fa una crida a no limitar-se a fer-ho un cop l'any. Recorden que, a grans trets, els homes poden donar quatre vegades l'any i les dones tres. Insisteixen que 茅s necessari que les donacions, maratons a banda, siguin constants per garantir que les reserves que necessiten els hospitals estiguin garantides.


Comentaris