ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

Més de 700 donacions a la Marató de Donants de Reus

Prop d'un centenar han estat donacions de plasma
800 persones han passat per la Marató de Donants de Sang de Reus | Jordi Olària Gras

 

800 persones han passat en la Marató de Donants de Sang de Reus que, aquest dijous, ha tingut lloc al Teatre Fortuny. Des del Banc de Sang i Teixits es valora positivament la jornada d'avui, fent incís en el seu caire participatiu i solidari. Amb l'esdeveniment d'avui i es vol mostrar el seu agraïment als donants. Tal com es va explicar durant la presentació de l'acte, jornades com aquesta són especialment importants a la tardor.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Entre nou del matí i nou del vespre, 800 persones han passat per la plaça del Prim per donar sang segons ha registrat el Banc de Sang. 644 han optat per donar sang i 81 per donar plasma, un component més lent d'extreure però igualment necessari. Voluntaris de Protecció Civil i del Banc de Sang s'han ocupat de la logística des de l'entrada, on els donants omplen un formulari, fins a la sortida, on se'ls ofereix un obsequi i menjar, aigua i sucs per evitar efectes adversos posteriors a la donació.

 

La jornada també permet donar plasma | Jordi Olària Gras

 

Segons la doctora Núria Vilanova, coordinadora de promoció del Banc de Sang i Teixits, «ha estat una jornada de gran participació ciutadana durant tot el dia. La donació ha estat molt fluida i els reusencs han gaudit també de totes les activitats que hi havia a l’exterior del teatre. També hem pogut fer un acte d’agraïment a tots els col·laboradors que ens ajuden i fan possible que la Marató sigui un èxit».

 

Ella mateixa recordava, a principis de setmana, que la de Reus ha arribat a registrar vora un miler de participants en edicions anteriors. Aquest horitzó no s'ha assolit, tot i que des de l'organització se'n segueix fent una lectura positiva. Des de l'organització es posa l'accent en una jornada que arriba després que els efectes dels darrers aiguats hagin fet baixar el nivell de les reserves. 

 

El Teatre Fortuny ha acollit la Marató de Donants de Sang | Jordi Olària Gras

 

Jornades com la d'avui serveixen per assolir un increment en les reserves de sang de Catalunya, especialment després de l'estiu, l'època de l'any en la qual es redueixen, però des del Banc es fa una crida a no limitar-se a fer-ho un cop l'any. Recorden que, a grans trets, els homes poden donar quatre vegades l'any i les dones tres. Insisteixen que és necessari que les donacions, maratons a banda, siguin constants per garantir que les reserves que necessiten els hospitals estiguin garantides.