Imatge d'arxiu del Mas Carandell de Reus

Mas Carandell presenta l'oferta formativa d'enguany amb més de 120 cursos i serveis

El coronavirus ha obligat a redissenyar tots els cursos online

L'Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell ha presentat el nou catàleg de cursos i serveis per aquest nou curs. Enguany, a causa de la pandèmia del coronavirus, l'oferta formativa s'ha dissenyat al 100% en modalitat no presencial, i s'impartiran a través de dues plataformes ja conegudes per Mas Carandell. Per una banda, l'Aula Virtual Mas Carandell, que utilitza el sistema de creació i administració de cursos Moodle. D'altra banda s'utilitzarà l'Aula Mentor, una plataforma virtual que s'ofereix amb col·laboració del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

Fins a 120 cursos per escollir

Entre l'oferta formativa, enguany Mas Carandell disposa de cursos en àmbits de l'Administració i gestió, Agroalimentari, Comerç i màrqueting, Desenvolupament professional, Educació i formació, Emprenedoria i ocupació, Gestió de persones, Gestió empresarial, Idiomes, Imatge personal, Informàtica i comunicacions, Innovació i desenvolupament, Manteniment d’instal·lacions, Prevenció de riscos, Social i sanitari, Sostenibilitat i medi ambient i Turisme i restauració.

A més, enguany Mas Carandell ha potenciat els cursos de temàtica innovadora, com els de Trello, Agile & Scrum, i GTD, cursos molt importants en aquesta època, ja que van enfocats a la gestió del teletreball. A més, els cursos de prevenció de riscos o gestió de persones també s'han adaptat a la realitat actual amb el coronavirus. 

També es poden trobar cursos d'Anglès amb tres nivells: bàsic, mig i avançat, o els d'ofimàtica amb dos nivells de Word i Excels, dels més sol·licitats. També s'ofereixen cursos en especialitats del món de l'educació, com ara de Vetllador/a, Monitor/a de menjador i Coordinació de monitors/es de menjador. I és que són més de 120 cursos els que es poden escollir a Mas Carandell, com ara la formació per obtenir el carnet de Manipulació d’aliments, cursos de Facturació electrònica o d’Anàlisi d’estats financers, entre d'altres.

A nivell d’empreses, Mas Carandell recorda que la matrícula a tots els cursos és bonificable a través de la FUNDAE. En el cas dels cursos propis, si es demana la gestió d'aquesta bonificació abans de l'inici del curs, l'institut la realitza sense cost afegit al preu de la matrícula.

Es reprenen els webinaris

Amb aquest nou curs es reprenen també els webinaris (seminaris web) de dinamització socioeconòmica, adreçats a professionals, autònoms i empreses, els quals estan impulsats en el marc del Pla Reactivem Reus. El primer webinar serà 'Potencia el teu networking i fes-te més visible', el pròxim dijous 24 de setembre a les 12 hores, a càrrec de Rosaura Alastruey, 'coach', orientadors i experta en xarxes i contactes professionals. Alastruey explicarà com visibilitzar el projecte professional i crear sinergies i oportunitats laborals o de negoci a través de la creació d'una xarxa de contactes.

El següent webinar es farà el dijous 8 d'octubre i porta el títol de 'Dieta saludable per enfortir les nostres defenses'. El webinar anirà a càrrec de la dietista i nutricionista Rosa Baró, que donarà a conèixer què menjar i què eliminar o evitar de l’alimentació diària per reforçar les defenses i enfortir el sistema immunitari.

Tots els webinars es faran a través de la plataforma 'Zoom', en directe. Mas Carandell preveu que els webinars s'aniran realitzant cada quinze dies, aproximadament, i s'aniran publicant la resta de sessions properament. 

L'orientació professional telemàtica

Mas Carandell ofereix, fins a finals d'any, diversos programes subvencionats d'orientació laboral per a l'ocupació. Són els programes de dispositius d’inserció laboral, adreçat a persones que es troben en atur des dels barris del Carme, i de la Immaculada-Sol i Vista; el programa UBICAT, per a dones de Reus en situació d’atur i/o en millora d'ocupació, i el Fitxa 40, per a persones beneficiàries de la RGC i usuàries de Serveis Socials.

A més, hi ha la possibilitat de realitzar consultes individuals a través dels serveis d’orientació laboral, d’orientació acadèmica sobre itineraris formatius i del punt d’informació i orientació sobre el procés d’acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l’experiència laboral, Acredita’t.

D’altra banda el Punt d’informació ACTIC, d’acreditació de competències digitals, reprèn des d’aquest mes les sessions d’avaluació a Mas Carandell, en aquest cas presencials, per obtenir aquesta certificació expedida per la Generalitat de Catalunya. Tot i que la inscripció també és via telemàtica.

Cerca d’ocupació i treball per Internet

A Mas Carandell es continua oferint un servei de borsa de treball, i aquelles persones que busquin feina poden consultar les ofertes al Portal d’Ocupació de Reus (ocupacio.reus.cat). Hi trobaran oferta pública d’ocupació de l’Ajuntament de Reus i dels seus organismes autònoms; ofertes de feina de les empreses del Grup Ajuntament de Reus i ofertes de feines de les d’empreses del sector privat. 

Serveis a les empreses

El ventall de recursos que Mas Carandell posa a l’abast del teixit empresarial es completa amb d’altres més consolidats com la formació a mida i la formació en obert, alumnes en pràctiques formatives (actualment disponibles pels àmbits d’Administració i comerç, Màrqueting, Social i sanitari, Agricultura, Jardineria i Perruqueria), i la carta de serveis de consultoria en formació i RH: anàlisi i descripció de llocs de treball, estudi del clima laboral, plans d’igualtat, sistemes d’avaluació per competències, servei d’outplacement i responsabilitat social corporativa.

Possibles propostes presencials

Cara al gener, i si l’evolució de la pandèmia ho permet, es preveu poder ampliar l’oferta amb propostes formatives presencials, així com prestar progressivament els diferents serveis a les instal·lacions de Mas Carandell, per tal d’anar retornant a la normalitat.

També s’està pendent de l’aprovació de nous programes, com per exemple un nou SEFED, un certificat de professionalitat de nivell 2 de professionals de l’àmbit administratiu, adreçat a persones en situació d’atur. O bé una nova edició del programa d’ajuts a les empreses per a la contractació de persones de més de 30 anys, 30PLUS.


Comentaris