El Mas Carandell de Reus podria perdre la meitat del seu pressupost per les retallades del Govern espanyol

L’Ajuntament de Reus reclama a Pedro Sánchez que reconsideri l’anunci de la reducció pressupostària en polítiques actives d’ocupació
Les retallades del Govern espanyol poden suposar una reducció de més d'1 milió d'euros al Mas Carandell de Reus | Cedida

El Mas Carandell de Reus podria perdre la meitat del seu pressupost si el Govern espanyol redueix la inversió en polítiques actives d'ocupació. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, s’ha adherit a la carta que els alcaldes catalans enviaran al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per reclamar-li que reconsideri el seu anunci de retallar en 215 milions d’euros les polítiques actives d’ocupació a Catalunya, reduint el pressupost en un 55% menys respecte de l’atorgat l’any 2019.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

A Reus, segons el consistori, aquesta decisió pot comportar una reducció de més d’1 milió d’euros en el fons que rep per a polítiques d’ocupació que desenvolupa el Mas Carandell, programes d’emprenedoria que impulsa Redessa o en els plans d’ocupació que gestiona directament l’Ajuntament. En el cas del Mas Carandell, la retallada podria suposar la meitat del pressupost del centre de formació municipal.

En el document, que firmen diversos alcaldes del territori, s'assegura que la decisió del govern espanyol impacta de manera directa en el finançament dels serveis públics d’ocupació que gestionen els ajuntaments. A més, també els deixa sense recursos econòmics i eines per atendre l’emergència ocupacional que ja estan generant les mesures de prevenció adoptades per les diferents administracions per fer front a l’emergència sanitària provocada pel coronavirus.

L’escrit ressalta la necessitat d’enfortir els agents que, com els consistoris, poden donar una resposta més ràpida i directa a les necessitats socials i laborals. Alhora, la carta defensa les polítiques públiques actives d’ocupació com a elements estratègics, estructurals i indispensables, especialment en situacions de profunda crisi.

L’Ajuntament de Reus indica que una retallada en la inversió en polítiques actives d’ocupació «és perdre en serveis» com: l’orientació i assessorament laboral per millorar l’ocupabilitat, la contractació directa de persones desocupades, eines per potenciar l’ocupabilitat dels col·lectius amb majors dificultats o la formació per ocupació.

"🎶 VÍDEO: Els reusencs Koeman presenten una sorpresa per ajudar durant el confinament" "📖 A LES XARXES: Una mestra de Reus explica contes infantils durant el confinament"