Un projecte vol reivindicar el passeig de la Boca de la Mina de Reus través de la memòria col·lectiva

L'objectiu és preservar la memòria històrica d'aquest passeig de la ciutat de Reus

L'Ajuntament de Reus ha iniciat un conjunt d'actuacions per reivindicar el passeig de la Boca de la Mina  a través de la memòria col·lectiva de la ciutadania, en el marc del projecte de «Millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina». S'ha iniciat la campanya de participació ciutadana perquè tothom pugui explicar la seva vinculació amb el passeig en primera persona. Els ciutadans poden explicar els seus records o les seves experiències amb el passeig o bé aportant documents que ho il·lustrin, la participació pot ser a través de la pàgina web del projecte o a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #BocadelaMina. 

Tots els materials que es puguin recollir a través d'aquest projecte es faran servir com a base per a futures actuacions amb aquesta mateixa finalitat d'il·lustrar la memòria col·lectiva de la Boca de la Mina i de la ciutat de Reus. 

L'Arxiu Municipal serà l'encarregat de coordinar aquesta recollida de materials, des de fotografies antigues o actuals fins a tota mena de documents. Així doncs, l'Arxiu Municipal s'encarregarà de documentar els tuits amb l'etiqueta de #BocadelaMina i  els resultats es faran públics el dia 2 de maig

El ciutadà podrà participar-hi a través de diverses vies

Els canals de participació són els següents: a través de la pàgina web bocadelamina.reus.cat a l'apartat «Envia'ns les teves vivències», aquí es poden explicar anècdotes i records personals o enviar fotografies. També es pot fer  a través de les xarxes socials  Facebook, Twitter i Instagram amb l'etiqueta #BocadelaMina enviant fotografies i relats i, finalment, a través de l'Arxiu Municipal aportant una documentació més diversa. 

Concurs de fotografia de la Boca de la Mina

L'Ajuntament també ha promogut un curs de fotografia del passeig i tothom qui ho vulgui podrà penjar les fotografies a Facebook entre els dies 27 de març i 19 d'abril. Totes aquelles imatges que es publiquin entraran en un sorteig del qual s'escolliran tres guanyadors i cadascun d'ells rebrà dues polseres turístiques Visit Reus de l'Agència Reus Promoció. Per participar en el concurs només cal penjar les fotografies al perfil personal amb l'etiqueta #BocadelaMina i seguir el perfil del Passeig de la Boca de la Mina. El sorteig es farà el pròxim  11 d'abril. Finalment, es realitzaran una sèrie de mini entrevistes a quinze persones  de la ciutat que expliquen la seva relació amb el passeig i s'aniran emetent al web del projecte i a les xarxes socials de la Boca de la Mina.

El projecte de «Millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina» està cofinançada per la Unió Europea a través dels fons FEDER.