El Memorimage 2019 de Reus arrenca amb 'De rodillas corazón', un film sobre la ballarina Sol Picó

La catorzena edició del Festival Internacional de Cinema de Reus se celebrarà entre els dies 6 i 9 de novembre
Imatge del documental 'De rodillas corazón', de Susana Barranco | labarrancofilms.com

El film ‘De rodillas corazón’, de Susana Barranco, inaugurarà la catorzena edició del Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de Reus. Aquest documental inicial, precisament, fa un retrat de la ballarina contemporània Sol Picó, ja sigui dalt de l’escenari com fora, i en un moment crucial de la seva vida, a punt de fer 50 anys.

La projecció d’aquesta pel·lícula i l’inici del festival fílmic tindran lloc el pròxim 6 de novembre, dimecres, al Teatre Bartrina de Reus.

De la màfia siciliana al rei de la rumba

A més, dins de la Secció Oficial del certamen els espectadors podran gaudir de ‘Shooting de Mafia’, la història de Latizia Battaglia, una dona que dedica la seva vida a lluitar contra la màfia siciliana a través de la càmera; ‘Hunting for Hedonia’, on s’investiga una tècnica nova contra el Parkinson o la depressió crònica, amb resultats miraculosos; o ‘La Maleta de Madame Collete’, una producció balear d’una dona singular en el seu temps, una pintora francesa recent arribada a l'illa de Mallorca.

‘Peret, jo sóc la rumba’ brindarà el toc musical amb un redescobriment del rei de la rumba catalana, de manera íntima, a través d’un imperdible homenatge a la figura de Pere Pubill Calaf, el cèlebre Peret.

'Gaudí, l'arquitecte de Déu', en pantalla

La secció MemoriReus, per la seva part, descobrirà enguany ‘Labo’, un viatge al passat a través de les imatges de la Laboral, amb l’espai com a absolut protagonista. Sense marxar gaire lluny, ‘La Vall del Francolí’ mostrarà què s’amaga darrere la indústria petroquímica tarragonina, amb un film que dóna veu a un territori que resisteix més enllà de les adversitats.

El MemoriReus 2019 oferirà també ‘Elena Universo’, una peça que submergeix l’espectador en la trista història d’Elena, una dona que no encaixava en el que s’esperava d’ella, però tampoc en allò que volia ser. Per últim, a ‘Gaudí, l’arquitecte de Déu’, s’explicarà la història de cinc laics que volen demostrar que l’arquitecte és digne d’un dels títols eclesiàstics més preuats, la beatificació.

MemoriXics, la secció dedicada als més petits i al públic familiar, recuperarà un clàssic de la comèdia francesa, ‘Mon oncle’, del director i actor Jacques Tati, interpretant de nou a Monsieur Hulot.

Més enllà del cinema, el Memorimage 2019 proposa el taller ‘Fem un GIF?’, dirigit a totes aquelles persones que vulguin passar una bona estona aprenent a crear el seu propi .gif a partir del reciclatge d’imatges d’arxiu.

La cloenda, el 9 de novembre

Finalment, el 9 de novembre tindrà lloc la cloenda del Memorimage 2019 amb el lliurament de Premis i la projecció de ‘Contra el No-Do’, un film que retrata la vida de Llorenç Solé, un home creatiu, lliure i insubornable, que va esdevenir un dels precursors del cinema documental independent a Espanya a partir dels anys 60.

Memorimage Online arribarà també a tot l’Estat a través de la plataforma Filmin. Del 6 de novembre al 6 de desembre es podran veure online una selecció de quatre pel·lícules d’aquesta edició, a més de recuperar fins a nou films d’edicions anteriors.

Un Memorimage paritari

Daniel Jariod, director artístic del festival, explica que «enguany tenim per fi un festival paritari. No només la meitat dels catorze films estan dirigits, totalment o parcialment, per dones; a més d’aquests, dos dels altres films, dirigits per homes, tenen com a protagonistes personatges femenins. Així, dues terceres parts de la programació d’enguany es caracteritzen per tenir, o davant, o darrere de la càmera, o a tots dos llocs, una figura femenina».

La catorzena edició del Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de Reus, se celebrarà del 6 al 9 de novembre al Teatre Bartrina, a l’Orfeó Reusenc i al CIMIR.

"🔴URGENT: Brutal agressió amb una clau anglesa en un robatori a Reus" "🔴ATENCIÓ: S'anul·len les visites nocturnes al cementiri de Reus"