Els menors hauran d'anar acompanyats d'un adult al Carnaval 2019 de Reus

La FRAC aposta per restringir el consum d'alcohol, avançar la rua i més confeti

Amb l'objectiu d'aconseguir una evolució cap a millor durant els dies de Carnaval a Reus, la Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval (FRAC), ha aprovat un seguit de principis per l'edició del 2019. En total, han estat cinc les normes que han adoptat pel pròxim any, i una de les més destacables és que han establert per totes les colles que els menors de 18 anys hauran d'anar acompanyats d'un adult que se'n faci responsable durant els actes.

Els menors d'edat hauran d'anar acompanyats constantment

El carnaval de Reus del 2019 tindrà lloc del 28 de febrer al 6 de març, i arribarà amb un seguit de canvis rellevants. Aquells participants que vagin en les carrosses a les rues de carnaval, i que no hagin complert els 18 anys, se'ls obligarà a portar omplert un document signat pels seus tutors que els autoritzi la participació  en les rues. Un dels requisits d'aquesta norma, és que la persona responsable del menor, no podrà tenir més de cinc joves a càrrec seu. A més, aquesta persona es farà responsable de tot el que realitzi el jove a càrrec seu.

Les imatges de la rua de dissabte del Carnaval de Reus 2018
Les imatges de la rua de dissabte del Carnaval de Reus 2018 | Laia Solanellas

 

Se sancionarà la promoció d'alcohol

Des de la Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval (FRAC), es vol que la pròxima edició del carnaval s'evitin els excessos de consum d'alcohol en els menors. Amb l'objectiu de millorar la imatge del Carnaval de Reus, la FRAC adoptarà un seguit de mesures, ja que consideren que ha arribat un punt que són necessàries. Amb la finalitat de no fer les begudes alcohòliques el principal protagonista del carnaval reusenc, l'entitat organitzadora sancionarà a aquelles carrosses que facin de  l'alcohol el seu principal reclam.

Les fotografies de la Guerra de Confeti del Carnaval 2018 a Reus
Guerra de Confeti del Carnaval 2018 a Reus | Gerard Martí
 

La rua de dissabte s'avança una hora

D'altra banda, una de les novetats d'enguany serà que la rua de dissabte comenci a les cinc de la tarda, en comptes de les sis com s'ha fet en les darreres edicions. El motiu principal és fer més participis als nens i nenes al carnaval reusenc, perquè així es puguin quedar fins al final de la rua. A més, aquesta iniciativa permetrà que les carrosses no hagin d'esperar tanta estona per sortir.

Reducció del nombre de colles

Una altra novetat de la nova edició, és la reducció del nombre de colles per participar a la rua. Al pròxim carnaval només hi podran sortir unes 40 o 45 carrosses, i no 60 com edicions anteriors. A més, cada carrossa podrà tenir un màxim de 200 participants. Una proposta que tenen per pròximes edicions, és fer tornar la rua de dissabte pels ravals del centre de Reus, iniciativa que seguiran intentant per les edicions del carnaval futures.

Guerra de Confenti del Carnaval de Reus 2017
Guerra de Confenti del Carnaval de Reus 2017 | Laia Solanellas
 

Un mínim de confeti a la Batalla del Confeti

El darrer requisit que la FRAC vol imposar a les carrosses participants del Carnaval 2019, va relacionat amb la Batalla del Confeti que es realitza tradicionalment el diumenge. En relació que en edicions anteriors hi havia carrosses que tiraven poc confeti durats aquest acte, es demanarà un mínim de quilos de confeti per aquesta activitat.