Ensenyen a Reus a fer una reanimació cardiopulmonar a ritme de 'Stayin alive'

Més enllà de la seva fama musical, la cançó dels Bee Gees dóna el compàs exacte per fer el massatge cardiopulmonar correctament
El Mercadal aprèn a fer una reanimació cardiopulmonar a ritme de 'Stayin alive' | TarragonaDigital

La tarda d'aquest dilluns, 18 de març, diverses entitats de la ciutat han participat a 'Salva'm', una jornada de conscienciació i difusió sobre tècniques i recursos relacionats amb la reanimació cardiopulmonar organitzada per la Regidoria de Salut de l'Ajuntament de Reus.

L'activitat ha comptat amb la interpretació d'una flashmob dirigida per alumnes de diferents escoles de dansa que a través d'una coreografia que havien difós prèviament a les xarxes, han ballat al ritme de les tècniques de reanimació juntament amb tot aquell que s'ha animat a participar-hi.

El Mercadal aprèn a fer una reanimació cardiopulmonar a ritme de 'Stayin alive' | TarragonaDigital

Tècniques de reanimació al ritme adequat

Seguidament, els instructors del Sistema d'Emergències Mèdiques i de l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut, han fet una classe pràctica perquè tothom pogués veure com s'ha d'atendre una persona que pateixi una aturada cardíaca. Igual que en la flashmob, l'Stayin Alive dels Bee Gees ha estat l'acompanyament musical de la instrucció, ja que els seus compassos donen el ritme adient per fer el massatge cardiopulmonar amb els intervals adequats.

Finalment, alguns dels assistents han pogut practicar directament el massatge cardiovascular amb els ninots especialitzats i tots plegats han rebut detalls sobre com utilitzar correctament els desfibril·ladors de la xarxa DEA, que es troben distribuïts per diferents punts de la ciutat.

Tot plegat una jornada festiva i de salut que ha sabut combinar a la perfecció la difusió i l'aprenentatge amb la música i la dansa.

El Mercadal aprèn a fer una reanimació cardiopulmonar a ritme de 'Stayin alive' | Ajuntament de Reus

Et pot interessar

"Sorprenent fitxatge de Junts per Reus per a la llista electoral" "MOLT FORT: Viola la seva parella a Reus i li pega a l'estómac per estar embarassada"