Mercadona tancarà dos supermercats quan obri el de la Sedera

L'empresa ja ha començat les obres pròpiament dites del nou establiment
Quan obri el Mercadona del passeig de Misericòrdia es tancaran els dos que hi ha a la zona | Mercadona

Després dels treballs previs, duts a terme aquesta mateixa setmana, Mercadona ja ha començat les obres de construcció del futur supermercat de La Sedera. L'empresa confirma que els treballs ja estan en marxa, i que es tracta d'una «obertura per tancament». Segons ha confirmat la companyia a TarragonaDigital, l'obertura del nou establiment implicarà el tancament de dos supermercats de la zona.

En concret són el de l'avinguda de la Salle, al barri Monestirs, i el del carrer de l'alcalde Joan Bertran, al de Mare Molas. En tots dos casos, segons expliquen, són establiments «que no s'adapten als actuals estàndards de qualitat i comoditat que requereix el nou model i que tampoc es poden reformar».

El nou edifici s'ha començat a construir al solar de l'antiga Sedera, al passeig de Misericòrdia, però treballant des de la part de sota. Quan estigui en funcionament, i segons explicava fa mesos l'associació de veïns del barri Monestirs, l'empresa els havia assegurat que el tràfic de camions es faria des de l'avinguda de Sant Bernat Calbó.

D'aquesta manera, asseguraven, l'obertura del nou establiment no afectaria negativament la dinàmica del passeig de Misericòrdia. Es desconeix el calendari d'obres i la previsió d'obertura de la nova botiga, així com la data exacta del tancament de la de l'avinguda de la Salle i del carrer de l'alcalde de Joan Bertran.

El nou model de supermercats Mercadona

Igual que va passar al barri Niloga, doncs, el nou supermercat substituirà, en aquest cas, dos establiments que actualment es troben oberts, però que no es poden adaptar al nou model de botiga que Mercadona fa tres anys que està implementant. La previsió de l'empresa és que l'any 2023 tots els seus establiments segueixin aquest nou model.

Segons explica l'empresa, el nou model consisteix en una botiga més eficient, que «té per objectiu fer l'acte de compra més còmode per al client i incorpora noves seccions». Afegeixen que, segons demostren els supermercats que ja funcionen amb aquesta filosofia, «també aconsegueix reduir fins a un 40% el consum energètic».

"Imatges: Així és la Casa Navàs amb el nou capcer!" "El Trapezi enceta la segona fase de l'edició més insòlita de la fira"