El Mercat Central de Reus guanyarà espai amb l'enderrocament de quatre parades buides

Se suprimeixen per guanyar espai a l’interior del recinte
Imatge d'arxiu del Mercat Central de Reus | Ajuntament de Reus

 

Reus Mobilitat i Serveis enderrocarà quatre parades del Mercat Central ubicades a prop d’escales, cambres frigorífiques i altres elements que redueixen el pas de client amb l’objectiu de guanyar espai. Aquests punts de venta feia temps que estaven buits i, precisament per aquestes característiques, no es preveu que s’hagin de tornar a ocupar. La proposta per tirar endavant aquestes actuacions es presentarà al ple municipal de demà divendres per tal d’alliberar diversos metres de l’interior del recinte del Mercat Central.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Els Mercats de Reus, preparats per fer un pas endavant

Actualment, Mercats de Reus estan immersos en un procés de reflexió i de canvi per trobar la manera de reimpulsar-se. Les diferents mesures que es puguin acordar no tenen cap calendari ni acord signat, però es preveu que es puguin posar en marxa a principis del 2020. D’aquesta manera, oferir producte fresc i de qualitat és la principal basa amb la qual es vol potenciar, quan s’implementi, la venda en línia dels Mercats de Reus. Aquesta nova línia de negoci ja es contemplava fa un any quan es van extreure les primeres conclusions de l’estudi encarregat a Mercats de Barcelona. L’altra porta oberta és la del canvi d’horaris. Aquesta mesura requereix que hi hagi cert quòrum si s’aplica, tant pels paradistes que hi estan a favor com els que no ho veuen clar. 

 

Tot plegat, venda en línia, canvi de model, ampliació d'horaris i reforma física segueix treballant-se, i tots els actors implicats asseguren que «no hi ha res tancat». Entén que són passos que cal fer si es volen revitalitzar els Mercats de Reus, però també mantenen que, aquests passos, s'han de fer i explicar quan siguin ferms, una situació a la qual encara no s'ha arribat i on ara se suma el canvi de govern. 

 

Obres als Mercats de Reus

Sobre la taula hi ha el projecte del nou Mercat del Carrilet i la reforma del Mercat Central. En el primer cas, l’Ajuntament de Reus està buscant un operador privat que exploti una part de l’equipament. Tal com s’ha plantejat fins ara, es contempla enderrocar el Mercat per tornar-lo a aixecar adequat a les necessitats actuals. Un projecte que requereix, segons fonts municipals, la implicació d’una empresa privada i que podria portar associats altres canvis al seu entorn com la construcció de pisos nou a la zona de l’estació d’autobusos. Pel que fa al Mercat Central, també hi ha la idea d’actuar-hi urbanísticament, però sense projecte concret en marxa.

"Nou pas endavant perquè la Generalitat assumeixi l'Hospital Sant Joan" "Fito Luri i Clara Peya, al disc d'estiu de TV3"