El Mercat Central de Reus mostra els seus productes i paradistes al programa 'Gent de Mercats' de TV3

El capítol ha servit per conèixer l'ambient que s'hi respira i el paper que juguen tant els paradistes com els seus productes a la vida d'aquells que en són clients

El Mercat Central de Reus ha estat un dels protagonistes del programa Gent de Mercats, que TV3 sol emetre els dimarts a les 23.00 hores de la nit. Al capítol d'aquesta setmana s'ha transmès l'ambient que es respira al mercat reusenc i quin paper juguen tant els paradistes com els seus productes a la vida d'aquells que en són clients. Per fer-ho, el programa s'ha fixat en Ildefons Vidal, president dels paradistes implicat en la parada familiar de pesca salada, i Anna Martí, al capdavant d'una de les parades de fruita i verdura.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Un tercer protagonista del capítol ha estat Ferran Cerro, que omple la carta del seu restaurant dels productes que compra a només un carrer de distància. El programa el presenta com un «cuiner de mercat; format entre les reduccions, les escumes i les aromes d'alguns dels xefs més avantguardistes de la nostra ciutat, de tornada a casa aplica les tècniques per fer lluir el que compra cada dia al Mercat».

Cerro, però, no només destaca els productes del Mercat, sinó també els seus venedors. «L'Anna és com si fos la meva germana, forma part de mi, també com a psicòloga», explica. Es refereix a Anna Martí, responsable d'una de les parades de fruita i verdura del Mercat des de fa gairebé 20 anys. «Fem una mica de psicòlegs, veus què li passa a la gent i som allà per escoltar», reflexiona.

El Mercat Central de Reus ha estat un dels protagonistes del programa d'aquesta setmana | TV3

També Ildefons Vidal ho reafirma; «fem un servei més, que és escoltar, callar o conversar». A través de la posada en marxa de la parada de Fruites Martí Gisbert, s'evidencia, durant el programa de TV3, que l'activitat al Mercat Central comença a dos quarts de sis del matí, muntant les parades. Durant dues o tres hores, segons explica Anna Martí, «és una manera de treure la vena artística que porto dins».

Afirma que és una segona casa per la gent que hi treballa, i que l'ambient dins de cada parada, però també entre els paradistes, és clau. Maribel, Nerea i Rosa Maria completen la plantilla de la parada de fruites i verdures. La darrera, de fet, ja hi treballava amb els anteriors responsables, i sentencia que «aquí es perd la vergonya, s'ha de ser desprès». Anna Martí ho confirma, filla de majorista, va arribar al Mercat, explica, patint per ser vergonyosa, una por que se li ha acabat esvaïnt.

El programa de TV3 també mostra el Mercat de Sant Antoni, que ha anat incorporant parades de restauració. Es tracta d'un canvi que, segons les previsions, també s'ha de viure al de Reus. Ara mateix ja fa temps que hi ha en marxa un pas previ: parades que venen productes cuinats o precuinats. Un altre canvi important, al Mercat Central, serà la venda per Internet que es posarà en marxa aviat, així com la futura ampliació de l'horari comercial, que estableix que s'obri durant tot el dia a partir de l'octubre.

"😱 Aida, la reusenca que ha rebut un regal inesperat a First Dates" "🚧 Anuncien la data de finalització d'obres del transformador del barri Immaculada de Reus"