Els Mercats de Reus redueixen l'horari durant l'estat d'alarma

La situació d'emergència provoca que els paradistes s'adaptin a les circumstàncies actuals

El Mercat Central i el Mercat del Carrilet de Reus obriran només fins al migdia a partir d'aquest divendres vinent, 27 de març i mentre duri la situació d'emergència actual. El Central passarà a fer l'horari de vuit del matí a dues del migdia de dilluns a dissabte, mentre que el del Carrilet obrirà de dos quarts de vuit del matí fins a les dues del migdia també de dilluns a dissabte.

 

Aquest canvi l'havien demanat els paradistes, que van registrar una disminució de clientela divendres passat a la tarda i que reclamaven poder espaiar la disponibilitat dels treballadors per adaptarse a les circumstàncies de l'actual situació sanitària. El Comitè d'Emergència de l'Ajuntament de Reus ha acceptat la petició aquest dimecres i, per tant, a partir de divendres ja s'obrirà només al matí.

 

Altres mesures implantades als Mercats

Tots dos equipaments es mantenen oberts «per garantir l’abastiment de productes frescos d’alimentació». De fet, tots els paradistes estan seguint les mesures de prevenció decretades, i són força els que duen guants i mascaretes per atendre els clients, igual que moltes parades delimiten una zona de distància entre el client i el taulell, per evitar el contacte directe.

 

Pel que fa als clients, els recorden que cal anar a comprar de manera individual, mantenint les distàncies de seguretat i evitant aglomeracions i, sobretot, sense tocar cap producte exposat a les parades. Es fan també dues recomanacions, la de pagar amb targeta de crèdit i és possible, per evitar l'ús de bitllets i monedes, amb més risc de contagi, i la de trucar a les parades per encomanar el que s'hagi de comprar; d'aquesta manera es pot reduir el temps d'espera i, per tant, de proximitat entre persones.

 

Precisament per agilitzar aquestes mesures, s'ha habilitat el telèfon 977 300 006, operatiu entre nou del matí i dos quarts de dues del migdia i al qual s'ha de marcar l'opció 4 quan s'estableixi la trucada. En paral·lel, es manté activa la prova pilot de venda per Internet que gestiona Ulabox. A través de l'aplicatiu d'aquesta empresa es pot encomanar la compra a algunes parades dels mercats per rebre-les a domicili.