Meritxell Barberà, nova presidenta de la Unió de Botiguers de Reus

L'assemblea de l'entitat ha escollit la nova junta aquest dimarts al vespre
Meritxell Barberà ha apuntat que «necessitem treballar juntament amb l'administració en diferents punts» | TarragonaDigital

La Unió de Botiguers de Reus té nova presidenta: Meritxell Barberà. Aquest dimarts a la nit s'ha celebrat l'assemblea general de l'entitat i, posteriorment, les eleccions que, en aquest cas, s'han convertit en un tràmit perquè no s'havia presentat cap altra candidatura. Barberà ja formava part de la junta sortint, tot i que assumeix el càrrec, afirma, amb la motivació necessària per deixar-hi petjada.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

L'acte d'elecció, obert al públic després de celebrar l'assemblea general, ha aplegat no només als socis de l'entitat, sinó també a representants d'entitats com la Cambra de Comerç, amb el seu vicepresident, Jaume Batista; i d'altres entitats comercials, com la presidenta del Tomb de Reus, Gemma Molner i membres d'altres entitats del sector. L'assumpció del càrrec s'ha volgut convertir, de fet, en un acte de ciutat, i és que ha comptat també amb la presència d'una representació de l'equip de govern de Reus encapçalada per l'alcalde, Carles Pellicer, acompanyat de Carles Prats, Montserrat Caelles i Montserrat Flores, així com els regidors de Cs Débora García i Ricardo López

La nova presidenta de l'entitat comercial explica a TarragonaDigital que ha pres la decisió de posar-s'hi al capdavant «per treballar pel comerç de Reus, perquè ho necessitem; som en una situació on a ningú se li escapa que passem moments difícils». Reivindica la necessitat de mantenir i enfortir el comerç local perquè «el comerç fa cohesió social a la ciutat, la manté viva, dona vida a tota la ciutat, al centre i als barris».

La Junta de la Unió de Botiguers de Reus, a l'assemblea d'aquest dimarts | TarragonaDigital

Treballar com a Unió de Botiguers i amb l'administració

Barberà apunta que «necessitem treballar juntament amb l'administració en diferents punts; un és la formació, necessitem professionalitzar encara més el comerç, perquè sabem que les botigues, al segle XXI, ja no són només físiques; també necessitem un mapa urbanístic de disseny de la ciutat que afavoreixi el comerç, que quan es plantegen canvis en àrees sensibles, es plantegi que hi hagi suficients pàrquings per assegurar l'afluència de gent al centre de la ciutat, per exemple».

En altres àmbits, explica, «necessitem polítiques de dinamització de ciutat, que ja s'estan fent, no dic que no, però s'han de seguir fent i desestacionalitzar-les per atraure visitants tot l'any». Pel que fa a l'entitat en si, considera que «hem de fer polítiques de dinamització del comerç, siguin promocions o regals, destinades al client final, i donar millor servei als socis: intentar aconseguir consensos amb proveïdors de serveis per facilitar la gestió del dia a dia del botiguer».

L'acte d'elecció, obert al públic després de celebrar l'assemblea general, ha aplegat als socis de l'entitat i representants d'entitats i municipals | TarragonaDigital

Una aposta amb implicació personal

Meritxell Barberà no amaga l'herència viscuda i rebuda a casa, filla de Tomàs Barberà —membre fundador de l'entitat i exregidor i extinent d'alcalde de Reus—. Reconeix que «per mi, personalment, té un gran pes que el meu pare fos dels fundadors de la primera Unió de Botiguers de l'Estat fa 45 anys». La junta sortint no és la seva primera implicació en l'entitat, sinó que ja en va formar part fa dotze anys.

Un altre àmbit de la seva implicació cívica és en el món de l'educació, a través de l'AMPA de l'escola on porta la canalla. Com una aposta més personal, i que admet que encara no ha treballat amb la junta, «m'agradaria treballar amb un programa comerç-escola per educar i connectar les famílies i els infants en el teixit comercial de la ciutat amb l'objectiu d'educar des de ben petits en el consum responsable».

En l'àmbit més genèric, un dels seus grans objectius és «redreçar una mica la Unió de Botiguers i aconseguir un gran consens de comerç a la ciutat; ens cal un gran acord de comerç de ciutat, una Unió de Botiguers més forta i transversal, i ara és el moment». La junta entrant no canvia gaire respecte a la sortint, tot i que la nova presidenta declara que «intentarem no ser només continuistes sinó també millorar tant la gestió de l'entitat com la relació amb les altres associacions».

"🍗🌮 ATENCIÓ: Primeres novetats de la Ganxet Pintxo de primavera!" "🚰 Drons i anàlisis biològics per millorar la depuradora de Reus"