Imatge d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus

Més de 600 actes i 3 detinguts a Reus per incomplir l’ordre de confinament en una setmana

La Guàrdia Urbana també ha aixecat cinc actes per soroll o molèsties veïnals

La Comissió de Coordinació per a la Seguretat Covid-19 de Reus ha celebrat aquest dijous 2 de març una nova reunió per analitzar la seguretat a la ciutat i el grau de compliment per part de la ciutadania de les mesures de confinament decretades amb l’estat d’alarma. Entre el 22 de març i l’1 d’abril, entre els diferents cossos de seguretat que operen a Reus s’han aixecat un total de 603 actes per incompliment de l’ordre de confinament i s’han detingut a tres persones per desobediència greu o reiteració.

Per una altra banda, s’han obert diligències contra dues persones per desobediència greu sense detenció. La Guàrdia Urbana també ha aixecat 5 actes per sorolls o molèsties veïnals (17 des que es va decretar l’estat d’alarma) i ha realitzat 10 identificacions de persones sense sostre (22 des de l’estat d’alarma) per derivar-los als Serveis Socials municipals per oferir-los allotjament i higiene.

L’Ajuntament de Reus recorda que incomplir les restriccions de l’estat d’alarma pot comportar denúncies administratives i penals i pot comportar sancions d’entre 100 i 600.000 euros.

La Comissió de Coordinació per a la Seguretat Covid-19 de Reus és l'òrgan que facilita la cooperació i la coordinació entre l'Ajuntament, la Guàrdia Urbana i la resta de cossos i forces de seguretat i es reuneix de manera periòdica durant l'emergència sanitària. Està presidida per l'alcalde de Reus i en formen part la vicealcaldessa, la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, l'Intendent Cap de l'Àrea Bàsica Policial Baix Camp-Priorat dels Mossos d'Esquadra, el comissari Cap de la Comissaria Cos Nacional de Policia de Reus , el sotsinspector en Cap de la Guàrdia Urbana de Reus, i el secretari de l’Ajuntament de Reus.


Comentaris