Reus mou fitxa pel coronavirus adoptant importants mesures a partir de demà

L'Hospital Sant Joan de Reus ha descartat més de 50 casos de covid-19
Mesures per prevenir el coronavirus | Jordi Olària

 

Després dels cinc casos confirmats de coronavirus a la demarcació de Tarragona (2 a Cambrils; 2 a Salou i 1 al Vendrell), l'Ajuntament de Reus ha anunciat un serial de mesures per la prevenció del contagi del Covid-19, que afecten la programació de la ciutat, així com l'anunci dels casos que han passat per l'Hospital de Sant Joan i, després de les proves, han resultat negatiu. 

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Casos descartats a Reus

En la roda de premsa convocada aquest vespre, el regidor de Salut de l'Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, ha informat que a l'Hospital Sant Joan hi ha hagut més de 50 casos sospitosos que s'han descartat, així com altres que estan en estudi. Per aquest motiu, s'han explicat mesures a seguir pels pròxims dies i, així, poder evitar el contagi de coronavirus.

 

Mesures a la ciutat

Les mesures implantades des de l'Ajuntament de Reus estan previstes per als pròxims quinze dies, com està recomanat des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Totes les indicacions s'adoptaran a partir de demà, entre les quals la de garantir la distància recomanada als espais municipals. En aquells que treballen a partir de cites prèvies, aquestes s'espaiaran en el temps per evitar aglomeracions.

 

L'atenció ciutadana de l'OAC es repartirà amb les instal·lacions de l'Antic Hospital. Els Casals municipals de la Gent Gran quedaran tancats, almenys durant quinze dies, en tractar-se d'un col·lectiu de risc, i el Teatre Fortuny i Bartrina han vist com la seva programació s'ha suspès temporalment, tot i que s'intentaran ajornar. Els centres cívics de la ciutat han aturat els cursos, tallers i activitats, però hi haurà activitat ordinària.

 

Serà la mateixa política que s'aplicarà pel que fa a les programacions culturals d'altres espais municipals, com les biblioteques, els museus, el Mas Pintat o el Gaudí Centre de manera prioritària. Quedaran tancats, almenys durant dues setmanes, els Mercats de Marxants i s'extremaran mesures de neteja i desinfecció diària al transport públic municipal.

 

Pel que fa a la plantilla municipal, se'ls farà ajornar les reunions i desplaçaments que no siguin imprescindibles i s’habilitaran els mecanismes de teletreball i els mitjans telemàtics necessaris per posar-los en funcionament quan es consideri oportú.