Les mesures d’inserció laboral del Mas Carandell de Reus beneficiaran a més de 600 persones aquest 2020

Les accions inclouen des de programes d’orientació laboral, formació professional o contractació directa
Les mesures d'inserció laboral apleguen programes d'orientació, formació professional i contractació directa | Cedida

 

La regidoria d’Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, a través de Mas Carandell, posa en marxa el conjunt de recursos per al 2020 que s’adrecen principalment a persones que es troben en situació d’atur o volen millorar la seva ocupació. L’oferta, de la qual es podran beneficiar directament més de 600 persones, inclou des de programes d’orientació laboral, itineraris de formació professional per a l’ocupació amb pràctiques en empreses, passant per accions d’intermediació laboral i, fins i tot, de contractació directa.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Totes les mesures tenen com a denominador comú la inserció laboral i han estat aprovades recentment pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). Aquests programes estan subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), cofinançats pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), el Fons Social Europeu, i també amb recursos propis de Mas Carandell - Ajuntament de Reus. Per tant, es tracta d’unes mesures que no tenen cap cost per a la ciutadania.

 

L’oferta ocupacional està diversificada per donar resposta a les diverses realitats i necessitats de les persones en recerca de feina: persones que fa poc temps que estan en situació d’atur, aturades de llarga durada, persones amb titulacions superiors i molta experiència laboral, amb baix nivell de qualificació professional. També accions específiques per a dones, per a joves, per a més grans de 30 a 45 anys, i d’altres per a persones amb situacions de major vulnerabilitat.

 

Formació professional per a l’ocupació: per un mínim de 181 persones

L’oferta de Certificats de professionalitat, adreçats prioritàriament a persones en atur, compta enguany amb 150 places en les famílies d'Administració i gestió, Agrària, Comerç i màrqueting, imatge personal, Jardineria, Serveis a la Comunitat i, Social i sanitari. En relació amb l'any anterior l'oferta ha augmentat en 45 places. Totes inclouen pràctiques formatives, per tant 150 places en empreses del territori.

 

El nivell 1 (sense titulació prèvia com a requisit d'accés) ofereix: activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria; operacions auxiliars en serveis administratius i generals i serveis auxiliars de perruqueria, que començarà al març. El nivell 2 (requisit ESO o equivalent o bé fer una prova de nivell) aplega: operacions en serveis funeraris, començat el 10 de febrer a les instal·lacions del tanatori municipal; agricultura tecnològica, s'imparteix a l'Institut d'Horticultura de Reus; atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, amb dues accions, una en horari de matí i una en horari de tarda; activitats de gestió administrativa.

 

El Mas Carandell ofereix una formació sobre operacions en serveis funeraris | TarragonaDigital

 

Finalment, el nivell 3 (requisit batxiller o equivalent o prova de nivell) ofereix pràctiques de gestió administrativa i financera de comerç internacional. Aquesta oferta de formació professional per a l'ocupació es complementa amb un curs d'Anglès B1 de 280 hores i la Casa d'oficis de Creació i producció audiovisual, que inclou dues especialitats formatives: Videojocs i producció audiovisual.

 

Per complementar els anteriors, es posa també a l'abast l'oferta pròpia de programes de Perfeccionament professional de Mas Carandell, amb propostes per millorar la qualificació i ocupabilitat, en diversos àmbits professionals i diferents modalitats (presencial, semipresencial i online). Destaquen en aquest sentit:

 

  • Acreditacions i carnets professionals: manipulació d'aliments, monitoratge de lleure o vetllador/a escolar entre d'altres

  • Certificat de professionalitat d'oferta pròpia i nivell 3 de Docència de la formació professional per a l'ocupació

  • Àmplia oferta formativa en els àmbits dels idiomes, informàtica, administració i gestió o social i sanitari entre d'altres

 

Els alumnes poden realitzar tasques d'agricultura per aprendre l'ofici | Cedida

 

Orientació laboral: per a un mínim de 356 persones i fins a 800

Aquests són els recursos que ofereixen Orientació laboral per a l’ocupació:

 

  • Dispositius d’inserció laboral dels barris del Carme i de la Immaculada i Sol i Vista en el marc del programa Treball als barris. Durant tot l’any, de gener a desembre, ofereixen mínim de 150 places directes, des dels centres cívics Carme i Ponent.

 

Als Dispositius s’hi realitzen accions individuals i d’altres grups, amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones i promoure l’accés al treball. Les accions d’orientació laboral i recerca de feina es complementen amb accions formació en línia per als carnets professionals (manipulació d’aliments, de fitosanitaris, etc), i també diverses trobades amb empreses del territori que expliquen com realitzen i què valoren durant els seus processos de selecció de personal.

 

  • El programa Ubicat, adreçat específicament a dones, per promoure la igualtat d’oportunitats en el treball i, específicament, reduir l’atur femení. Ofereix 81 places directes per a dones que viuen a Reus i es troben en situació d’atur o bé treball a temps parcial involuntari.

 

  • Els Espais de Recerca de Feina, donen servei a tot el Baix Camp en recerca intensiva de feina per Internet, durant un mes.  En vuit sessions les persones fan un procés intens i exhaustiu amb l’assessorament i acompanyament dels professionals. Ofereix 125 places a Mas Carandell – barri Gaudí, però les persones són derivades des de les Oficines de Treball de la Generalitat de Reus o Cambrils.

 

  • Espai Activa o Club de feina, és un espai amb ordinadors connectats a Internet, perquè les persones puguin consultar i inscriure’s a les ofertes de feina que es publiquen als diferents portals d’ocupació. Hi ha un Espai Activa cada dia en un punt de la ciutat (als centres cívics i Mas Carandell). L’accés és obert i lliure per a tothom, i hi ha el suport de professionals. L’any passat es van atendre al voltant de 400 persones en més de 700 visites en els diversos Espais Activa de Mas Carandell.

 

Aquests programes es completen amb el Servei d’orientació laboral i acadèmica, que assessora de forma individual al volant de 50 persones l’any. Tant en el procés i recursos per trobar feina com per informació del procés d’Acreditació de competències professionals. També es fan  sessions o xerrades en grup sobre el mercat de treball i l’oferta de formació al territori.

 

Imatge d'un curs del Mas Carandell de Reus | Cedida

 

Contractació laboral directa: 65 persones i 40 empreses

Programa 30 PLUS, que a partir d’ajuts econòmics a les empreses impulsa la contractació laboral de persones majors de 30 anys. En aquesta edició són 40 nous ajuts de fins a 9.450 euros els que s’ofereixen per a contractes d’un mínim de 9 mesos, els quals són compatibles amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstos a cadascuna de les modalitats contractuals.

 

Contractació directa a Mas Carandell

  • Plans d’experienciació laboral en el marc del programa Treball als barris, contractació directa de 10 persones (dos equips de 5) durant sis mesos, en la dinamització i manteniment dels  horts urbans del barri Sol i Vista, i suport als horts escolars dels centres educatius de nord-oest de la ciutat.
  • Enfeina’t ha permès incorporar 6 persones més, per un any de durada. Es proporciona una experiència laboral a persones amb atur de llarga durada millorar-ne l’ocupabilitat posterior i prevenir la cronificació d’aquesta situació.
  • Agents d’Ocupació i desenvolupament local, 3 persones per un any de durada, amb perfil tècnic per realitzar accions de Dinamització Empresarial, Recursos innovadors d’ocupació i concertació territorial.

 

"📱AGENDA: Les activitats i xerrades de la Mobile Week a Reus que no us podeu perdre!" "🔴Noves multes i radicals mesures a Reus per acabar amb la brossa fora dels contenidors"