Milloraran la il·luminació de la plaça Villarroel de Reus i els seus voltants

Es substituiran diverses làmpades i s’instal·laran de noves per donar compliment a la normativa actual d’enllumenat públic exterior
Les noves làmpades de la plaça Villarroel de Reus seran de major eficiència energètica i menor consum | Redacció

 

L’Ajuntament de Reus ha tret a licitació el projecte de reordenament de l’enllumenat de la plaça Villarroel, punt que fa nexe d’unió entre la riera d’Aragó, el carrer del Batan, l’avinguda Pere el Cerimoniós i el carrer de Cambrils. L’actuació té com a objectiu millorar la qualitat de l’enllumenat actual, disposar d’una major eficiència energètica i donar compliment a la normativa d’il·luminació. El pressupost del projecte és de 21.479,65 euros.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Segons l’informe de necessitats del projecte, aquesta zona presenta «un dèficit d’il·luminació notable» i amb la nova il·luminació s’adeqüen els nivells de qualitat i deficiència exigits d’una instal·lació d’enllumenat públic exterior en compliment amb la Llei 6/2001, d’ordenació ambiental de l’enllumenat per a la protecció del medi nocturn, amb la finalitat de servir de base a l’hora de procedir a la seva execució.

 

Tal com indica el document, amb el personal de què disposa la Brigada actualment i la càrrega de treball per les actuacions planificades «resulta del tot impossible d’executar-lo amb mitjans propis». Actualment, alguns dels llums «no proporcionen uns nivells d’il·luminació acceptables i alguns es troben afectats per les branques dels arbres que provoquen ombres i que afecten la correcta il·luminació de voreres i calçada».

 

L’actuació consistirà en la substitució dels llums existents i la instal·lació de nous punts per reforçar la il·luminació. Les noves làmpades seran de major eficiència energètica i de menor consum. En total es passaran de 13 a 16 noves unitats. A més, l’actuació servirà per eliminar el quadre BS del carrer Batan i les seves línies s’integraran al quadre GU de la Riera d’Aragó. 

 

El termini d’execució màxim del contracte serà de 2 mesos i mig a comptar des de l’acte de comprovació de replanteig i inici de les obres i el projecte compta amb un pressupost de 21.479,65 euros.