Imatge de l'accés al Barri Gaudí de Reus per l'avinguda dels Països Catalans

L'Ajuntament de Reus millorarà l'accés al Barri Gaudí per l'avinguda dels Països Catalans

Es preveu instal·lar un carril bici, reduir el soroll i renovar l'enllumenat

L'Ajuntament de Reus millorarà la mobilitat i l'accés al barri Gaudí per l'avinguda dels Països Catalans, a través del pont sota les vies del tren. Un decret d'alcaldia ha permès tirar endavant el projecte, que preveu millores estètiques, de soroll  i il·luminació al vial sota el pont. Així mateix, l'Ajuntament vol incorporar carrils per a  bicicleta per incentivar la mobilitat més sostenible. Ara, només manca l'aprovació per part d'Adif  per iniciar les obres, que tindran una durada de  quatre mesos i comptaran amb uns 320.000 euros.

L'execució material del projecte ja està previst en el Pla d'Inversions de l'ajuntament per al 2021 i comptarà amb una subvenció del Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona, per valor d'uns 270.000 euros. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Millora de la seguretat, el soroll i la il·luminació

El projecte defineix com es redistribuiran els  12 metres d'amplada del  vial, on s'hi encabiran una vorera  de 2,20 metres  pels dos sentits de la marxa dels vianants; dos carrils bici amb dos sentits diferenciats d’1,5 metres cada un; i dues calçades de 2,90 metres per a la circulació de la resta de vehicles.

En tot aquest tram, la velocitat màxima en què els vehicles podran circular serà de  30 km/h, que serà senyalitzat de manera horitzontal a la calçada, tot i que el consistori reusenc també preveu la instal·lació de  reductors  de  velocitat.

Tal com es detalla des de l'administració, la reducció de velocitat millorarà la seguretat viària del tram, alhora que també servirà per reduir el soroll sota el pont. L'ajuntament també explica que aquest impacte acústic es reduirà mitjançant la instal·lació de plaques fonoabsorbents.

En matèria de seguretat viària, el carril per a bicicletes i a calçada per a vehicles estaran separades per unes barreres de  formigó  prefabricades, tipus 'New Jersey', que protegiran als ciclistes de qualsevol sortida de calçada dels vehicles que hi circulin.

El projecte preveu també la renovació de tota la  il·luminació del pas, incorporant projectors fixats a paret de  tecnologia LED, disposats a cada costat. També es preveu la instal·lació de punts de llum a les dues entrades del pas sota les vies a fi que il·luminin les voreres.