Imatge de la plaça del Nen de les Oques de Reus, amb la font i l'escultura al centre

La nova il·luminació culminarà la restauració de la plaça de les Oques de Reus

Els treballs començaran aquesta setmana

La restauració de la font ornamental de la plaça del Nen de les Oques de Reus culminarà els pròxims dies. Després d'anys d'haver engegat el projecte de restauració i reforma de la plaça, els canvis i les millores que es faran ara en l'àmbit de la il·luminació, amb un pressupost de 17.681,01 euros, han de deixar finalment acabada l'emblemàtica plaça reusenca.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La brigada municipal, segons informa el govern local, té previst començar aquesta setmana els treballs de millora de l'enllumenat de la font ornamental. Es tracta del sistema que il·lumina les diferents parts de la font amb projectors de llum blanca i de diferents colors.

Canvis i millores en la il·luminació de la plaça del Nen de les Oques

El consistori que la il·luminació actual, pensada per realçar la figura escultòrica, ha quedat obsoleta, i es canviarà. S'incorporarà un sistema de control dels projectors de llum per poder programar seqüències de llums de colors. A més, s'instal·laran cinc sistemes d'il·luminació per a diferents zones de la font.

En primer lloc, 24 llums repartits per tota la circumferència de la font il·luminaran els dolls d'aigua. Des de sota, els quatre dolls d'aigua verticals s'il·luminaran amb un sistema que permet un repartiment homogeni de la llum. S'incorporaran quatre projectors de llum de color que il·luminaran tota l'aigua de la font i faran incidència al monòlit de l'escultura on hi ha els dolls de les petxines.

S'hi sumen quatre tires LED que faran llum de color a l'espai i el doll de les petxines i, per últim, dos projectors de llum blanca amb l'òptica concentrada en l'estàtua del Nen de les Oques per fer èmfasi en l'escultura. La plaça data de l'any 1942 i es va construir per inaugurar la primera Fira Provincial de Mostres, l'embrió de l'actual ExproReus.

El disseny de la plaça en si és obra de l'aleshores arquitecte municipal, Antoni Sardà, i l'estàtua del Nen de les Oques és de Pere Vidiella. Es tracta de l'escultura de bronze d'un nen nu amb una panera de fruita a les mans que vol representar l'agricultura. L'acompanyen dues oques que representen la unió entre el cel i la terra.