GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Millores tecnològiques en els aparcaments municipals de Reus

Els tiquets d'aparcament ara funcionaran a través d'un codi QR
Imatge del pàrquing del Carrilet a Reus. | cedida

 

Els aparcaments municipals de Reus disposaran d'un seguit de millores en el sistema de pagament, aquestes renovacions permetran que l'acte de pagar es pugui fer de manera més ràpida i fiable. En els pròxims dies s'implantarà els nous caixers automàtics a Reus que adoptaran millores tecnològiques, fent que per exemple, els tiquets tinguin un codi QR.

 

Imatge del pàrquing Llibertat | Ajuntament de Reus

 

Millores tecnològiques en els parquímetres

En les pròximes setmanes es canviaran tots els parquímetres de la ciutat de Reus i s'instal·laran les millores tecnològiques que permetran realitzar el pagament de manera més senzilla. Aquest canvi es portarà a cap de manera gradual amb l'objectiu que la ciutadania es vagi adaptant al nou mètode de pagament. D'altra banda, el personal de l'equip d'aparcaments municipals estarà al servei dels usuaris a cada zona d'estacionament municipal, per respondre dubtes sobre el nou sistema. 

 

Instal·lació gradual dels nous parquímetres

El nou sistema s'implantarà primerament a vuit pàrquings municipals de Reus, concretament al de les Oques, Baluard, Llibertat, Pastoreta, Passeig Prim, Sant Ferran, Carrilet i La Fira Centre Comercial. Posteriorment s'instal·larà als aparcaments de l’Hospital Sant Joan i de l’Edifici Tecnoparc quan aquests siguin gestionats des de Reus Mobilitat i Serveis, abans del juny d’enguany.

 

L'entrada del pàrquing de La Pastoreta de Reus. | Miguel Cabrerizo

 

Més de 60 equips renovats

Aquest canvi de sistema de pagament s’està fent a cada pàrquing de la ciutat i es preveu canviar més de 30 caixers automàtics i una trentena més de màquines de control d’entrada i sortida de l’aparcament. A diverses zones de Reus ja s'ha implantat aquest sistema i de moment, no ha rebut cap incident. D'altra banda, es preveu que a finals de febrer tota la xarxa de caixers automàtics de Reus ja disposin de les millores tecnològiques i del nou sistema de pagament.

 

Facilitats en les entrades i sortides dels pàrquings

A més el codi QR permetrà que l'usuari no introdueixi el tiquet i per tant la forma de pagament sigui més ràpida. Una de les millores més significants és que en el moment de sortit del pàrquing a barrera automàtica de sortida detectarà que el tiquet ha estat validat, i llavors s'aixecarà fent que no sigui necessari introduir el tiquet a la màquina de sortida.