GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El PSC de Reus s'ofereix com l'alternativa necessària al govern del PDECat i ERC

Andreu Martín considera acabat el cicle polític de l'actual alcalde, Carles Pellicer
Més de 160 persones han assistit a l'acte central del PSC de Reus | Jordi Olària Gras

 

La majoria de partits, durant la primera setmana de campanya, solen fer el seu acte central, generalment, en format de míting. El PSC de Reus ha decidit fer-ho diferent, i aquest dissabte s'ha traslladat a l'exterior de la Sala New York on, a més dels discursos, també han comptat amb ball, karaoke i sopar. La part inicial l'han protagonitzat la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, i Andreu Martín, alcaldable de la formació a Reus.

 

Andreu Martín, durant el seu discurs al míting central del partit | Jordi Olària Gras

 

Andreu Martín es presenta com el candidat realista

Martín ha mantingut el discurs que ja ha mostrat durant la precampanya i aquesta primera meitat de campanya, i amb el qual vol distanciar-se d'altres partits. «En totes les campanyes electorals acabem saturats de tòpics i promeses que ens han de portar al país de les meravelles», ha afirmat. «Hem de ser realistes», sentencia; «no he promès fer mil pisos, l'actual alcalde sí».

 

Des que va començar la campanya, el cap de llista del PSC de Reus ha assegurat que no fonamentarà la seva actuació si aconsegueix l'alcaldia sobre un llistat de propostes inassumibles. En lloc de presentar projectes urbanístics concrets, per exemple, els socialistes han optat per plantejar la necessitat de dibuixar, ara, quina ciutat de Reus vol la ciutadania per als pròxims deu anys.

 

Foto de família de la candidatura del PSC de Reus | Jordi Olària Gras

 

L'alternativa al govern d'ERC i PDECat

La part final del seu discurs d'aquest dissabte l'ha centrat a presentar-se com l'alternativa necessària al govern de Carles Pellicer començant, precisament, per la promesa electoral neoconvergent d'aconseguir un miler de pisos d'habitatge social durant el pròxim mandat. «No n'ha fet ni un, aquest mandat, es va trobar amb els 160 que havia fet el govern socialista», ha reblat.

 

«Aquest cicle s'ha acabat», ha assegurat Andreu Martín, i ha presentat el PSC com «l'únic vot útil per canviar aquest govern d'Esquerra Republicana i Junts pel que sigui», ironitzant sobre els canvis de nom de l'actual PDECat. Considera, de fet, que aquest govern local no ha reivindicat prou la ciutat de Reus davant de la Generalitat de Catalunya i que, a causa d'això, s'han deixat de recuperar centenars de milers d'euros que a altres Ajuntaments sí que han tornat a les arques municipals.

 

A la primera fila del míting, l'encapçalament de la llista del PSC de Reus | Jordi Olària Gras

 

El pes de Reus en el futur de Catalunya

Andreu Martín considera que cal que el consistori reusenc s'impliqui i es reivindiqui més. Fins i tot en aquelles matèries en les quals no té competències, com l'educació. És en àmbits com aquest, assegura, que és necessari que s'impliqui el govern local, per planificar-los juntament amb el Govern català i poder combatre, per exemple, la segregació escolar.

 

«Volem que Reus tingui un paper actiu en el futur de Catalunya», explica, i que recuperi la característica de referent en els àmbits en els quals, mantenen des del PSC, l'ha perdut. Un exemple dels que ha exposat l'alcaldable socialista és el comerç, que troba que s'ha de defensar; «el comerç de proximitat ha d'arribar a tota la ciutat, no només al centre», manté.

 

El PSC de Reus defuig les propostes electorals concretes i prioritza planificar a llarg termini | Jordi Olària Gras

 

Obert a pactes i consensos

Des que va començar l'etapa electoral municipal, Andreu Martín ha mantingut dues línies de cara al pròxim 26 de maig. Per una banda, la de plantejar Carles Pellicer, actual alcalde de la ciutat, com un actiu polític que ha acabat el seu cicle. Amb aquesta premissa clara, la segona línia és la de deixar totes les portes obertes per tal de poder arribar a consensos i acords amb qualsevol partit del plenari que vulgui dibuixar un projecte de futur per a Reus.

 

Un projecte de futur que des del PSC es considera que cal establir a llarg termini. L'objectiu és executar aquelles polítiques que hagin de fer possible la ciutat que es plantegi amb la mirada posada en la pròxima dècada i en tots els àmbits d'actuació.