NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Foto de família de la llista de la CUP Reus

La CUP insisteix que és l'alternativa viable a una nova alcaldia de Pellicer

Marta Llorens torna a oferir-se a ERC per governar Reus

La CUP de Reus ha tancat la campanya tal com la va començar, reivindicant-se com l'única alternativa vàlida per al govern de la ciutat i oferint-se, de nou, a ERC per entendre's i deixar enrere l'alcaldia de Carles Pellicer. A la sala polivalent de La Palma, unes 200 persones han seguit l'acte final de la formació de cara a les eleccions d'aquest diumenge.

El mestre de cerimònies ha estat Xavi Milian, que ha començat per reconèixer la feina feta per tot l'equip de campanya i, en especial, les persones de més edat però «d'esperit més jove». No s'ha estat d'ironitzar amb les promeses electorals de Carles Pellicer, afegint que «tenim memòria», i ha sentenciat que no ha vist gaire diferència entre l'anterior govern, format per CiU i PP, i l'actual, de PDECat, ERC i Ara Reus.

Edgar Fernández CUP Reus
Edgar Fernández, durant la seva intervenció al míting de campanya de la CUP | Jordi Olària Gras

 

L'habitatge es manté com a qüestió fonamental

Sobre l'escenari també hi ha pujat Edgar Fernández, número dos de la llista, que ha començat per agrair, gairebé una per una, totes les persones que s'han implicat en la campanya electoral de la CUP. Com Milian, ha tornat a insistir en els temes clau de la formació anticapitalista.

En el seu cas, l'habitatge, que considera que «té una funció social» i que aposta per gestionar incidint en els pisos buits en mans de bancs. També s'ha referit al turisme afirmant que «no volem que vingui un turisme que faci fotos, volem un turisme que es relacioni amb nosaltres».

Ha sentenciat que «els municipis són el nostre espai més fort», i ha acabat per mantenir que, «com fa tants anys que fem al carrer», també combatran l'extrema dreta a les institucions. Milian ha tornat a prendre el torn de paraula per criticar l'acord al qual van arribar amb el govern local l'any 2016, el primer del mandat, per aprovar els pressupostos municipals.

Marta Llorens CUP Reus
Marta Llorens ha tancat l'acte final de campanya de la CUP | Jordi Olària Gras

 

Crítiques al pacte per als pressupostos del 2016

Ha carregat contra l'equip de Pellicer per desar al calaix algunes de les propostes acordades i treure-les dos anys més tard «per penjar-se'n la medalla». En la mateixa línia ha criticat les mocions aprovades al ple, sovint amb el vot a favor del govern, i que PDECat, ERC i Ara Reus, ha dit, no han tirat endavant. Com dues de les seves reivindicacions habituals, ha criticat la gestió del contracte de la brossa i de l'Hospital.

El darrer dels parlaments ha anat a càrrec de Marta Llorens, actual portaveu i cap de llista de la formació. Ha començat tornant-li l'agraïment a Edgar Fernández a qui, visiblement emocionada, ha agraït el suport i la feina feta junts a més de la complicitat personal. Entrant en matèria, Llorens ha reivindicat la visió feminista des de totes les polítiques com la defensa d'un ampli ventall de drets.

Marta Llorens CUP Reus
Marta Llorens, durant el seu parlament al míting final de campanya | Jordi Olària Gras

 

Ha posat sobre la taula el fet que unes 8.000 persones de Reus no podran votar en aquestes eleccions per no tenir la nacionalitat malgrat que tinguin la residència a la ciutat i ha reclamat que cal que canviï aquesta situació. No ha passat per alt la gestió de la brossa que, en el seu cas, l'ha portat als jutjats després que Daniel Rubio la denunciés per injúries i calúmnies.

Marta Llorens ha repetit que «se'ns ha denunciat per posar llum i taquígrafs a les pràctiques mafioses de l'empresa que gestiona el contracte de la brossa», i que, ha recordat, està relacionada amb el cas Innova. Per últim, i tal com va començar la precampanya cupaire, Llorens ha tornat a presentar la candidatura que encapçala com la principal alternativa de govern.

Rebent l'aplaudiment de les 200 persones de la sala polivalent de La Palma, ha tornat a allargar la mà a Noemí Llauradó «per oferir-los una alternativa, som nosaltres qui tenim l'alternativa» a reeditar un govern amb Carles Pellicer al capdavant.