El míting de les dues opcions: crònica de l'acte central dels socialistes a Reus

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el cap de llista al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, i la número 2, Sandra Guaita, encapçalen el gran acte del PSC a Reus de cara les eleccions del 10 de novembre
L'acte central de campanya del PSC ha tingut lloc a la sala Santa Llúcia de Reus | Laia Solanellas

«Estem en una segona volta. Jo crec que hem de votar com si tinguéssim aquest sistema i només hi ha dos governs possibles», així de clar i concís ha estat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una de les primeres intervencions del seu discurs en l’acte central de campanya del PSC a la sala Santa Llúcia de Reus. El socialista, i la resta de participants en l’acte, han insistit una vegada rere l’altra en el fet que el 10 de novembre només hi ha dues opcions possibles «o bé Pedro Sánchez o bé un govern de dretes».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

De fet, el noms de Casado i Abascal han sobrevolat la sala Santa Llúcia de Reus en diverses ocasions. Joan Ruiz ha assegurat que seria «un malson» que ocupessin el govern de l'estat i Miquel Iceta ha demanat la «màxima mobilització» per evitar-ho. Més enllà d’aquests dos noms, el míting també ha servit per fer una oda del «valor socialista del diàleg i l’acord» que asseguren que només posseeix el PSC.

Sandra Guaita, Miquel Iceta i Joan Ruiz abans de començar l'acte central de campanya | Laia Solanellas

Sandra Guaita, la lluita per un segon diputat del PSC a Tarragona

La número 2 al Congrés per Tarragona i regidora de l’Ajuntament de Reus, Sandra Guaita, ha estat l’encarregada d’encetar l’acte. La seva intervenció, la més curta de totes, s’ha centrat en recordar que aquest 10 de novembre «només hi ha dues possibilitats: que governi Pedro Sánchez o que governi la dreta amb l’extrema dreta». Un argumentari que tant Joan Ruiz com Miquel Iceta ha reiterat en les seves intervencions. La socialista ha assegurat que «els avenços socials sempre han anat de la mà de governs socialistes» i que «en pocs mesos amb Pedro Sánchez de president s’ha aconseguit un país més igualitari, just i amb les bases d’un futur de benestar»

El públic de la sala Santa Llúcia de Reus, que no ha aconseguit omplir les butaques d’aquest espai, ha aplaudit fermament el compromís de Guaita si es converteix en diputada reusenca. «Amb el vostre vot, treballaré pel progrés i per tenir el país que volem totes i tots», ha reblat la regidora del PSC a Reus.

Sandra Guaita ha assegurat que el PSC «és l’únic partit que posa les persones en el centre de les seves polítiques» i ha indicat que Miquel Iceta «ha estat l’únic company que ha estat capaç de buscar acords amb tots».

Imatge de Joan Ruiz, cap de llista del PSC per Tarragona | Laia Solanellas

Joan Ruiz aposta pel ‘caixa o faixa’

«M’agrada Reus, el carrer Llovera, la plaça Prim,... Reus és una ciutat emprenedora que s’ha guanyat el que és aquí al sud de Catalunya». El cap de llista del PSC al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, ha iniciat la seva intervenció amb una declaració d’amor cap a la capital del Baix Camp. Uns elogis que també han recaigut cap als ex alcaldes de la ciutat assegurant que «allò si que eren alcaldes, alcaldes en majúscula».

Joan Ruiz ha fet seva la popular frase del general Prim indicant que aquest 10 de novembre és un «caixa o faixa». Seguint amb la línia argumental de l’acte, ha assenyalat que l'única opció vàlida és votar als socialistes. De fet, ha definit com un «malson» un govern presidit per Pablo Casado i Santiago Abascal de ministre d’Interior i d’Igualtat. Per aquest motiu, ha demanat una «onada de vots socialistes», que no tsunami socialista, per «derrotar a la dreta de tota Espanya, aturar l’independentisme i defensar Tarragona.

Segons el cap de llista per Tarragona, el PSC és «el Partit del Sentit Comú» i ha demanat a la ciutadania que faci una «demostració de força i orgull de ser socialista».

Miquel Iceta en el moment d'entrar a la sala Santa Llúcia de Reus | Laia Solanellas

«Estem en una segona volta»

«Nosaltres no volem ser un país sense rumb o sense projecte. Estem en una segona volta. Jo crec que hem de votar com si tinguéssim aquest sistema i només hi ha dos governs possibles», aquesta és la idea principal que ha transmès el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. El socialista, que ha apostat per un to càlid i proper, ha indicat que «el que està en joc és molt important» i que  «val la pena mobilitzar-se».

Tot i desfer-se en elogis cap a Pedro Sánchez, bona part de la intervenció de Miquel Iceta ha tingut com a protagonista la política catalana. Ha assegurat que des del 2012 aquesta «no està funcionant» i ha advertit que els episodis d’aquests darrers dies a Catalunya s’han generat per «un efecte de frustració generat per una gran mentida».

Miquel Iceta no ha dubtat en utilitzar el recurs de la ironia en més d’una ocasió per arrencar els aplaudiments del públic i ha demanat que si «Torra no està preparat per ser president que cedeixi el pas a una altra persona». Lògicament, Iceta no ha trigat en oferir-se voluntari per ocupar aquest càrrec.

Per si no havia quedat clar, el primer secretari del PSC ha recordat de nou quins són els objectius del vot socialista -evitar el bloqueig, frenar l’independentisme i que guanyi l’esquerra- i ha assegurat que una gran victòria seria aconseguir una majoria socialista a Catalunya i tenir a la reusenca Sandra Guaita com a diputada al Congrés.

"❗ATENCIÓ: Greu accident laboral a Reus" "🗣 Puigneró, a Reus: «El clúster TIC Catalunya Sud és un referent»"