L'escola Marià Fortuny de Reus guanya el primer premi als Mobile Learning Awards

Els premi va ser recollit per les impulsores del projecte guanyador el 28 de febrer a Barcelona
Les impulsores del projecte de l'escola Marià Fortuny a la recollida del premi a Barcelona | Cedida

 

El centre educatiu Marià Fortuny de Reus ha quedat primer en el concurs Mobile Learning Awards (MWC), que se celebra anualment a Barcelona. L'escola reusenca va recollir el premi ahir, 28 de febrer, amb el projecte «DIGITRANS» en la categoria de «Projectes de transformació digital de centres». L'escola Marià Fortuny treballa en el camp de la programació, la robòtica, els dispositius mòbils i les STEAM amb aquest projecte que ja s'està realitzant a les classes.

 

L'escola Marià Fortuny guanyadora en els MWC

El passat dijous, 28 de febrer l'escola Marià Fortuny va recollir el premi al Mobile Learning Awards (MWC), juntament amb tots els centres educatius guanyadors de Catalunya, dels quals hi ha dos de Valls. L'escola reusenca va guanyar pel projecte educatiu «DIGITRANS», que introdueix el món de les tecnologies a les aules.

 

L'aula de robòtica de l'Escola Marià Fortuny | Jordi Olària Gras

 

Les professores Núria Sabaté, Anna Lleonart i Judith Varela, són l'equip impulsor del projecte i les que van anar a recollir el premi. Aquesta iniciativa s'endinsa en els (MWC) un programa que desenvolupa la creació i l'aprenentatge amb les tecnologies.

 

Un projecte educatiu amb mirada al futur

El «DIGITRANS» es basa en la transformació del sistema educatiu fent un pas més en el món digital. El projecte adopta metodologies actives, canvis de rol en la comunitat educativa i fa ús de les tecnologies per assolir els objectius acadèmics. L'objectiu és preparar a l'alumnat pel segle XXI, ja que les pressions relacionades amb les STEAM cada cop augmentaran més.

 

Tres centres de Valls guardonats

Els premis Mobile Learning Awards (MWC) es reparteixen en tres modalitats, una dedicada als centres educatius, amb la modalitat 'Projectes de transformació digital de centres' — la qual ha guanyat l'escola Marià Fortuny— una altra dedicada al professorat i una tercera categoria en reconeixement a la tasca de les AMPAs.

 

El Conseller d'Ensenyament Josep Bargalló amb la Núria Sabaté, l'Anna Lleonart i la Judith Varela | Cedida

 

D'altra banda, dos centres de Valls i un professor també d'aquesta localitat han estat premiats en l'edició del 2019 dels MWC. Concretament el tercer premi per Adrià Francesc Delgado, professor de l'Institut Jaume Huguet de Valls que s'ha emportat el reconeixement en la modalitat 'Experiències i propostes d'aula amb tecnologies digitals', amb el projecte «Creació i ús de xat bots amb Telegram».

 

També han estat premiats amb el tercer premi els centre educatius La Candela i l'Institut Narcís Ollé, de Valls. En aquesta ocasió amb el projecte «#DelegatsDigitals: experiència intercentres», en la categoria de 'Projectes de transformació digital de centres'.