Montserrat Vilella, disposada a decidir entre La Crida i el PDECat

L'actual número dos del PDECat de Reus va participar en el congrés del moviment aquest cap de setmana

La Crida Nacional, el «moviment cívic per a fer política» —segons el defineixen alguns dels seus integrants— impulsat per Carles Puigdemont, s'ha activat aquest cap de setmana. Es tracta d'un espai polític que, per ara, segons s'ha explicat, no té intenció de convertir-se en un partit polític i que neix, en bona part, de l'entorn i les confluències polítiques al voltant del president Puigdemont.

Vol ser un punt de trobada fonamentat sobre l'esperit de l'1-O —de fet, la seva imatge corporativa transforma les lletres 'i' de 'crida' i de 'nacional' i la 'o' de 'nacional' en un 1-O—, i entorn aquesta idea s'hi ha aplegat l'alcalde de Montblanc, Pep Andreu (ERC), però també la reusenca Montserrat Vilella, actual número dos del PDECat local, primera tinent d'alcalde i regidora de Benestar Social.

Montserrat Vilella al congrés de La Crida, aquest cap de setmana passat | Twitter, @mroyoespinet

 

La compatibilitat entre PDECat i La Crida

Les postures oficials eviten problemes i asseguren que, ara mateix, no hi ha cap conflicte, ni intern ni extern, entre La Crida i el PDECat. El cas és, però, que el moviment impulsat des de Brussel·les compta amb veus, de tots els àmbits territorials, que han tendit a alinear-se més amb Puigdemont que amb la direcció oficial del PDECat. Montserrat Vilella ja va assistir, amb el també reusenc Marc Arza, a una trobada d'aquest sector del partit a Rubí el mes de maig passat.

L'exdiputada de Junts Pel Sí considera que «ha de ser una cosa transparent», i és per això que no s'ha amagat de la seva presència al congrés fundacional de La Crida. N'ha deixat testimoni gràfic a twitter, i segons ha explicat a TarragonaDigital, «tinc molt clar que estic en un partit i hi segueixo sent; per mi són dues coses, a priori, compatibles». Des del partit tampoc es dona importància a la integració de militants de l'agrupació local al nou moviment de l'entorn de Puigdemont.

A Pep Andreu, alcalde de Montblanc i futur candidat a la reelecció per la marca blanca d'ERC, Agrupament Catalanista de Montblanc-AM, ja li ha suposat un toc d'atenció des del partit, la seva participació en La Crida. Montserrat Vilella assumeix que «tots som prou grandets i madurs per anar prenent les decisions que hàgim de prendre, evidentment», tot i que tant ella com el partit asseguren que, a hores d'ara, no suposa cap mena de problema intern.

El cap local del PDECat, Jaume Vendrell, assegura que «ho sabem perfectament, hi ha altra gent que també ho és i no hi tenim cap problema; no podem fer cap plantejament perquè fins que no acabem de mirar l'encaix, no tenim res a dir». De fet, Vilella entén La Crida com «un moviment de persones», però no com una aposta per concórrer a les eleccions municipals. Cap de les parts implicades ho veu, per ara, com un element que hagi de tenir incidència a les eleccions municipals a Reus.

La número dos del PDECat de Reus admet que «és un moviment que em sembla interessant, per això m'hi he posat, però no és una situació en què diguis 'aposto per això i sé que hi puc tenir un recorregut concret perquè ja està ben dibuixat', això s'inicia des de zero i no sabem ben bé com anirà». Matisa que no s'ha significat de cap manera especial dins d'aquest moviment, «he entrat a la pàgina web i m'he apuntat, i el dia que hi va haver el congrés, hi vaig anar, i ja està».


Comentaris