Mor una dona a qui van tardar cinc dies a operar a l'Hospital Sant Joan

La família vincula la mort amb l'espera per l'operació i la falta d'atenció postoperatòria
Imatge d'arxiu de l'Hospital Sant Joan | Isma Llanes

 

La matinada de dijous a divendres passat va morir, a la residència STS Ciutat de Reus, al camí de Tarragona, una dona de 83 anys per una aturada cardiorespiratòria. Segons informa 'Diari Més', la família de la dona vincula la seva mort amb l'espera de cinc dies que va patir a l'Hospital Sant Joan de Reus esperant que se l'operés d'una ruptura de fèmur. El cas és que, segons el rotatiu, va ingressar al centre sanitari reusenc el dia 10 d'agost amb la cama trencada i la falta de quiròfans disponibles va fer que no se li pogués practicar la intervenció fins al dia 15 d'agost.

Ni des de l'Hospital ni des de l'Ajuntament es comenten els casos particulars de pacients del centre sanitari, i aquest no n'és una excepció. Amb tot, la versió de la família vincula la mort de la dona no només al temps d'espera a planta, sinó també a la manca d'atenció postoperatòria. La informació del 'Diari Més', fent referència a les explicacions de la família, apunta que després de l'operació se'ls va comunicar que tenia problemes de circulació a la cama, però que no eren greus.

Imatge d'arxiu de l'Hospital Sant Joan | Isma Llanes

 

Els familiars van comprovar que la cama de la dona presentava pal·lidesa, i el metge els va aconsellar, afirmen, que li fessin massatges. L'endemà, 17 d'agost, una ambulància va traslladar la pacient a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona perquè a Reus no se li podien oferir les atencions vasculars que necessitava. En arribar, expliquen els familiars, els especialistes del centre tarragoní es van sorprendre que la pacient arribés en aquell estat i van començar a preparar, afirmen, la intervenció que li havia d'amputar la cama, l'única solució que se'ls va donar, mantenen, tenint en compte la situació de la pacient.

La situació de la dona va empitjorar i, segons explica la família a través del rotatiu, se'ls va plantejar que podien operar-la i que visqués els darrers dies a recuperació, o aplicar-li cures pal·liatives. Decantats per aquesta segona opció, van passar els següents quatre dies en un box d'urgències per falta de plaça al sociosanitari Francolí. Finalment, va poder ocupar un llit de la residència STS Ciutat de Reus fins al 23 d'agost, dia en què va morir per una aturada cardiorespiratòria. La família estudia, ara, les possibilitats de denunciar el centre sanitari reusenc perquè mantenen que l'espera patida i l'atenció rebuda al Sant Joan tenen vinculació directa amb la seva mort.

"Compres, rebaixes i cultura a 'Les Botigues al Carrer' de Reus" "El Lleó petit de Reus, a punt per rugir per Misericòrdia"