Bartolomé Pluma durant l'acte de presentació de Primàries a Reus

Mor Bartomolé Pluma, president veïnal reusenc i persona implicada al teixit associatiu

Fonts pròximes a la família confirmen que no ha pogut superar la darrera recaiguda

Bartolomé Pluma, històric líder veïnal reusenc, ha mort avui després d'una llarga malaltia. President de l'Associació de Veïns de la Urbanització Blancafort, també s'havia implicat amb els Avis i Àvies per la Llibertat de Reus, dels quals va ser coordinador de la Taca d'Oli, la xarxa d'entitats i col·lectius d'aquesta mena que van estendre arreu de Catalunya.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Cara molt coneguda del teixit associatiu reusenc, allà on participava s'implicava intensament. Sempre n'acabava deixant una galeria de fotos, una de les seves grans passions. Un exemple és el cas del Teatre Bravium, de qui va fer-ne una de les seves darreres exposicions i aparicions públiques abans de l'última recaiguda. L'any 2009 va obrir un blog a través del qual narrava el seu dia a dia de lluita contra el càncer i que, amb la darrera recaiguda, havia recuperat.

Es definia com un català nascut a Huelva. Ha viscut a Reus fa més de catorze anys, i a Catalunya els últims 48, a ciutats com Cornellà de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Palau de Plegamans. A Reus s'havia implicat activament tant en el moviment veïnal, a través de l'Associació de Veïns de la Urbanització Blancafort, com en l'òrbita cívica i política.

Des del moviment veïnal també va formar part de diversos programes de ràdio, i la seva darrera lluita més perseguida era la del projecte de vorera i carril bici des del Santuari de Misericòrdia fins a Blancafort, projecte que la Generalitat s'havia compromès a posar en marxa aquest 2021.

Pel que fa a l'òrbita política, els Avis i Àvies per la Llibertat de Reus n'havien sigut l'exponent més mediàtic. Se l'havia vist habitualment a les mobilitzacions anteriors i posteriors al referèndum de l'1 d'Octubre reclamant tant el dret a l'autodeterminació de Catalunya com la seva independència.

Tot i això, també havia format part del projecte DeNouReus, que va concórrer a les eleccions municipals del 2015, i posteriorment s'havia implicat en el de Primàries. L'equip de TarragonaDigital vol transmetre el seu condol a la família i els amics de Bartolomé Pluma, que sempre es va mostrar disposat a col·laborar i a atendre les trucades i les peticions no només d'aquest mitjà, sinó de tota la plana mediàtica local i territorial.