Concentració dels Avis i Àvies per la Llibertat de Reus, amb multitud de bufandes grogues i un altaveu al mig

El teixit social i associatiu de Reus plora la mort de Bartolomé Pluma

La seva implicació en un ampli ventall d'àmbits ha generat una onada de mostres de condol

La mort de Bartolomé Pluma ha generat multitud de mostres de condol, tant a les xarxes socials com, especialment, a la concentració d'aquest dimarts dels Avis i Àvies per la Llibertat de Reus. A tres quarts de dotze, abans de començar els crits per la llibertat dels presos i entonar El Cant dels Segadors, el col·lectiu ha volgut homenatjar una de les persones implicades en la seva coordinació.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Pluma va coordinar, a més, la Taca d'Oli, la xarxa de col·lectius homòlegs al de Reus que, arreu de Catalunya, segueixen mobilitzant-se regularment. Precisament s'ha informat als 142 presents a la concentració d'avui que tots aquests col·lectius havien transmès les seves mostres de condol pel seu traspàs.

A la plaça del Mercadal l'acte d'avui ha començat amb El cant dels ocells, interpretat per un saxo, seguit de la cançó Núvol blanc, obra de Lluís Llach amb motiu de la mort de la seva mare. A continuació s'ha recitat la lletra de La vall del riu vermell mentre en sonava la melodia per l'altaveu.

Per últim, i recordant que Bartolomé Pluma era un apassionat de la música de Bruce Springsteen, ha sonat No surrender, de la qual se n'havia distribuït una traducció al català titulada Res de rendir-se entre els presents al Mercadal perquè la llegissin o recitessin mentre sonava.

A xarxes socials com Twitter, des d'ahir al vespre s'han anat repetint les mostres de condol. Des de bona part de la plana política local fins a la social i cultural, com és el cas de Bravium Teatre, amb qui havia col·laborat, per exemple, en una exposició fotogràfica deixant testimoni de l'activitat de l'entitat. La seva implicació en el col·lectiu d'Avis i Àvies per la Llibertat també li ha valgut reconeixements i records de fora de Reus, com el de l'exconseller Josep Rull.