Les multes per no remullar l'orina dels gossos a Reus comencen a aplicar-se

L'ajuntament va iniciar la campanya 'Jo mullo, tu remulles' al mes de maig de manera informativa i ara al juny l'aplicarà
L'Eduard i el seu gos passejant amb una ampolla d'aigua per remullar l'orina | Laia Riba

 

La corretja, bosses per a les caques i una ampolla d'aigua, és l'equipament mínim que a partir de juny els reusencs i reusenques hauran de dur a sobre quan treuen a passejar el gos. L'Ajuntament de Reus va posar en marxa la iniciativa 'Jo mullo, tu remulles', una nova normativa que sancionarà aquelles persones que no remullin l'orina del gos que ha deixat a la via pública. Unes sancions que poden arribar als 800 euros però que ja fa un mes que la imatge del gos i el propietari amb una ampolla a la mà es repeteix a la ciutat.

 

La nova normativa de Reus contra l'incivisme

El passat mes de març l'Ajuntament de Reus va anunciar que es posaria més estricte en el tema de l'incivisme que causen alguns propietaris de gossos al municipi. Després d'aplicar multes a aquelles persones que no recollien els excrements dels animals, ara és el torn de l'orina. Quan els gossos miccionen a la via pública poden provocar que fanals, façanes i bancs principalment, quedin malmesos per la corrosió que provoca l'orina.

 

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, mostrant l'ampolla d'aigua que s'ha repartit als Centres Cívics | Jordi Olària Gras

 

Les sancions es comencen a aplicar

Qualsevol micció que facin els animals a la via pública a partir del juny caldrà que es mulli, fins al mes de maig els agents de la Guàrdia Urbana de Reus han anat informant els propietaris dels gossos de la nova normativa municipal. Ara al mes de juny els agents policials si veuen que la persona responsable de l'animal no remulla amb aigua l'orina que el gos ha dipositat a la via publica, serà sancionat.

 

17,5 milions de miccions de gossos a l'any

L'Ajuntament de Reus ha facilitat ampolles de plàstic per remullar l'orina dels gossos als diversos centres cívics de la ciutat, concretament 6.000 ampolles d'aigua reutilitzable. Com ja informaven el mes de maig des del consistori comunicaven que a Reus hi ha més de 16.000 gossos, «que podrien provocar cada dia hi ha 48.000 miccions al carrer, 17,5 milions de miccions l'any i això no és sostenible», afirmava l'alcalde de Reus, Carles Pellicer.

 

A l'Alícia la van avisar els seus pares que havia de portar una ampolla d'aigua quan treia a passejar el gos | Laia Riba

 

L'Eduard viu al barri del Carme de Reus i comenta a TarragonaDigital que «alguns carrers fan fàstic perquè hi ha gent que té gossos però que no té coneixement i és incívica». L'Eduard té un gos el qual el treu a passejar sovint i opina que «la multa no és ni molt menys excessiva, perquè així la gent es consciencia», afegeix que «si els carrers estan bruts, és cosa dels amos no dels gossos, ja que ells no tenen cap mena de culpa».

 

L'Alícia Garrido té un pastor alemany i explica que veu bé la nova normativa municipal, perquè «per exemple si tens una botiga i veus un gos que et pixa al davant doncs entenc que a la gent li senti malament». En aquesta línia afirma que fa un mes que porta l'ampolla «perquè no costa res portar-la a la mà» Per contra pensa que potser «li estan donant més importància a l'orina i portar l'aigua que no pas quan defequen, perquè les multes són moltmés  altes en aquest sentit».