Reus ha multat 41 persones en dos dies per saltar-se el confinament

Carles Pellicer demana responsabilitat ciutadana i anuncia noves mesures

La Guàrdia Urbana de Reus ja ha imposat 41 multes a establiments i persones que han incomplert el confinament decretat. Si durant dilluns van ser una desena, amb només dos dies ja en són quatre, una situació que, l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha implorat que no es repeteixi. Reclama a la ciutadania actuar amb responsabilitat «perquè s'acabi aquest malson», i ha recordat que l'efectivitat de les mesures depenen, en bona part, de l'actuació individual de cadascú.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Pellicer ha comparegut, aquest migdia, a través d'una roda de premsa telemàtica en compliment de les mesures preventives decretades per combatre l'expansió del coronavirus. L'alcalde ha afirmat que «el govern de la ciutat s'ha centrat, en aquests primers dies, en les mesures sanitàries imprescindibles per garantir l'aïllament social i garantir els subministraments essencials».

 

En aquest sentit, ha agraït «especialment a la CUP i al PSC perquè ens han fet arribar propostes que hem incorporat, potser no totes, però aquelles que són possibles les hem incorporat i les altres les estem estudiant per incorporar-les al pròxim paquet de mesures econòmiques».

 

El govern fa una crida a la responsabilitat individual

Des de l'Ajuntament de Reus s'ha volgut deixar clar: «la mesura més efectiva és la individual; el confinament depèn només de nosaltres mateixos». Ha anunciat que el control del compliment del confinament decretat s'incrementarà els pròxims dies, i ha demanat a les empreses que també hi posin de la seva part.

 

«A les empreses privades no hi podem entrar més perquè hi ha un real decret que permet la feina», ha admès Pellicer. «Hem suspès l'activitat a la via pública, però no podem entrar a l'àmbit privat, per això apel·lem a les empreses perquè col·laborin i valorin si no és millor que els treballadors es quedin a casa», ha demanat l'alcalde.

 

Un altre àmbit en el qual s'ha demanat la col·laboració ciutadana és el del manteniment d'una via pública neta. «Reduïm el servei de neteja viària i tanquem deixalleries, però garantim el servei de recollida d'escombraries, i vull agrair el servei a tots els treballadors per la seva feina», ha exposat Pellicer.

 

«Com que hi ha menys gent al carrer, l'escombrat es farà amb maquinària, no manual, per això fem una apel·lació, ara més que mai, al civisme per no embrutar la via pública» i per dipositar la brossa a les hores que toca i als contenidors que toca; «no ens podem permetre més problemes de salut pública», sentencia l'alcalde.

 

Carles Pellicer ha demanat responsabilitat a la ciutadania i les empreses i ha volgut transmetre calma | TarragonaDigital

 

Menys inversions i més serveis socials

Durant la compareixença ha destacat que ja s'ha posat en marxa el primer paquet de mesures econòmiques, i ha volgut transmetre un missatge de calma; «temps hi haurà per valorar si calen més mesures». El que sí que ha plantejat Pellicer és la possibilitat, anunciada per l'Estat, que els Ajuntaments destinin els romanents de tresoreria no només a inversions, sinó també a la branca dels serveis socials.

 

En aquest sentit, ha sentenciat, «hi haurà inversions que no es podran fer, prioritzem les persones per davant de les inversions». En aquesta línia, segons ha explicat, ja s'hi està treballant, i de fet ha exposat un nou conjunt de mesures que l'Ajuntament aplicarà en el marc de l'actual crisi sanitària, com el reforç dels serveis socials que, segons ha detallat, ha permès detectar i ajudar sis persones sense sostre a la ciutat.

 

«Estem actuant amb les persones sense sostre per fer-los un seguiment adequat, i els que detectem tenen un plat a taula i un llit per dormir», ha afirmat. En la mateixa línia, «ampliem el servei de menjar a domicili perquè la gent gran que no pot sortir a comprar pugui tenir plat a taula». Un altre àmbit en el qual s'ha prestat especial atenció, apunta l'alcalde, és el del Servei d'Atenció a les Dones i a les víctimes de violència.

 

En definitiva, «reforçarem els serveis socials perquè els col·lectius més vulnerables estiguin ben atesos», de la mateixa manera que s'ampliarà la capacitat d'atenció telefònica. A aquestes mesures s'hi sumen la suspensió dels rebuts de Reus Esport i Lleure, que no en girarà cap més mentre les instal·lacions no reobrin, així com es reduiran les freqüències dels autobusos municipals a la meitat.

 

L'Hospital Sant Joan i les comissions de voluntaris

 

  

Un altre missatge de calma que ha volgut transmetre Pellicer ha fet referència a l'Hospital Sant Joan. «Està preparat per fer front a qualsevol contingència durant els pròxims dies i ampliar al màxim la capacitat hospitalària», ha sentenciat. No s'ha estat, tampoc, d'aplaudir la «feina exemplar» del personal del centre sanitari.

 

 

En l'àmbit més social, ha reconegut i aplaudit les xarxes ciutadanes que s'estan organitzant per ajudar qui pugui necessitar-ho, però els ha demanat calma. «Molta gent vol ajudar, ho sabem, però prima el criteri de precaució; qui vulgui col·laborar que esperi unes hores o uns dies perquè establim la millor manera de fer-ho, ho explicarem pròximament», ha assegurat, i ha anunciat la creació d'una comissió per vehicular aquesta tasca.

"🔴 Primera processó afectada pel coronavirus a Reus" "🔴 Bateria de propostes del PSC i de la CUP de Reus per pal·liar la crisi"