El Museu de Reus proposa rellançar l’exposició «Ara toca festa» amb l’arribada de Sant Pere

El Museu de Reus renova l’exposició “Ara toca festa” | Aj. Reus

El Museu de Reus renova l'exposició «Ara toca festa» i en fa un rellançament amb l'arribada de la Festa Major de Sant Pere. A la mostra s'incorpora una guia virtual, un recorregut digital interactiu que vol complementar l'exposició i que es podrà veure a partir del pròxim dissabte 21 de juny a la web del Museu.

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat que «iniciarem projectes nous que neixen empesos per la nova situació. El primer exemple el tenim amb la vista virtual de l’'Ara toca Festa'. Aquesta exposició pretén aprofundir en l’àmbit digital que ja vam encetar durant el confinament amb la visita de 360º al museu». Així doncs, les eines digitals s’integraran de manera plena en l’àmbit de difusió del museu. De fet, la voluntat de l’Institut Municipal Reus Cultura és que en el futur immediat es faci amb altres propostes dels equipaments museístics de la ciutat.

El recorregut virtual aproparà els visitants als continguts de l'exposició, a partir de fotografies i vídeos, i es redescobriran més aspectes de les celebracions de Sant Pere i de Misericòrdia a Reus. Hi haurà parets digitals que encapçala la Mulassa, sempre al davant de la festa, que mostren els símbols que la fan Festa de Ciutat: els gegants i els nanos, les figures d’imatgeria i els balls o els castells, sense oblidar el simbolisme de la Teiera o la importància de la pirotècnia a les festes populars mediterrànies, amb la Tronada com a manifestació destacada, i el Ball de Diables.

Quan es retorni al període de nova normalitat, des del Museu es tornaran a engegar els projectes que la Covid-19 va deixar aturats. Aquest és el cas de l’exposició 'Coses de Reus', que estava previst reobrir-la el mes de març passat. Els treballs de muntatge, que es van ajornar arran del confinament, s’han reprès aquesta setmana i la mostra s’obrirà de nou a finals de juny. Com a novetats, presenta una revisió del relat en clau de gènere, nou material audiovisual procedent de l'arxiu del CIMIR i un àmbit nou dedicat als més petits.

Balanç de la reobertura

El passat 9 de juny reobrien les portes els Museus de Reus. Durant aquests primers dies només s'ha obert al públic individual i això ha implicat que els grups de visites guiades i d'escolars que durant els darrers mesos omplia les sales dels museus, no han pogut visitar les exposicions.

Amb tot, Marc Ferran, director dels Museus de Reus, explica que «estem molt satisfets perquè, si ens cenyim estrictament als espais que tenim oberts actualment (Museu Salvador Vilaseca i Museu d’Art i Història), la xifra de visitants ha estat molt propera a la d’altres anys». Comparant enguany amb el 2019, des de la reobertura han visitat els espais 200 persones, mentre que l’any passat en van ser 296.

Tornen les visites guiades

Les visites guiades al Museu de Reus es reprendran a partir de l'1 de juliol amb una reducció del nombre de persones per grup, mesures de prevenció per evitar contagis del coronavirus portant mascareta i desinfectant les mans. Des del Museu de Reus s’ofereixen 200 entrades a visites guiades, majoritàriament gratuïtes, durant els mesos de juliol i agost.

La principal novetat és que s’incorpora com a novetat de visites els divendres a la tarda, a les 18:00 h, amb l’objectiu d’oferir diferents horaris i dies al públic. Per Daniel Recasens «el nostre objectiu a curt termini és que el Museu arreli com una de les eines imprescindibles per a la Cultura i l’educació de la ciutat, com un espai de memòria i també de mirada crítica cap al present».

"L'alcalde de Reus dona importants instruccions per a la nit de Sant Joan" "Ja hi ha data: Els mercats ambulants de Reus ja estan preparats per tornar a obrir"