Neix l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Reus amb 40 establiments associats

L’objectiu de l’entitat és unir esforços i donar impuls al sector des de l’àmbit privat
L'AEH de Reus compta amb 40 establiments associats | Adrià Morte

Reus compta a partir d’ara amb una nova Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH). L’entitat ja compta amb 40 establiments associats i s’ha creat amb l’objectiu d’unir esforços i donar impuls al sector des de l’àmbit privat. Els creadors coincideixen en el fet que la capital del Baix Camp compta amb una excel·lent oferta gastronòmica però que la ciutat necessitava la reactivació de l’AEH per impulsar la seva qualitat.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

El president de l’AEH Reus serà Xavier Salvat, vinculat al sector turístic i hoteler, qui ha reconegut que aquest dijous 19 de desembre «és un dia molt important». A més, també ha indicat que ha costat crear l’entitat però que finalment s’ha aconseguit i això servirà per «millorar la ciutat». 

En aquest mateix sentit, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha destacat la importància de tenir un interlocutor en els diferents àmbits de la ciutat i, en aquest cas, en el gremi de l’hostaleria. El batlle reusenc ha assenyalat que la restauració «és un dels aspectes més importants que tenim a Reus en l'àmbit econòmic juntament amb el comerç» i ha donat les gràcies als impulsors de l’entitat per organitzar-se i crear-la.

Imatge de la roda de premsa de presentació de l'AEH de Reus | Adrià Morte

Finalment, Pellicer també ha demanat que ara cal anar units per «tenir una restauració encara millor de la que és». El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona (AEHT), Francesc Pintado, ha assegurat que la creació de l’entitat reusenca va lligat amb el propòsit de «regenerar la dinamització del territori» i que això servirà per «cridar l’atenció dels visitants i potenciar els establiments».

Per una altra banda, l’AEH Reus també vol centrar-se a donar a conèixer els avantatges de formar part de l’AEHT per captar nous associats, amb l’objectiu d’aconseguir que aquesta unitat i fortalesa els permeti agilitzar processos administratius i jurídics. 

Creix el nombre d'associacions locals i comarcals vinculades a l'AEHT

De fet, en els darrers mesos està creixent el nombre d’associacions locals i comarcals vinculades a l’AEHT com ara la de Cambrils, Tarragona ciutat, Salou i ben aviat Conca de Barberà. Segons ha explicat Pinedo, els representants de cada entitat local es troben cada mes a la junta provincial i això permet estar «sempre connectats i que la veu del territori es trobi periòdicament i creixi en equip».

L'AEH de Reus ha fet entrega de la 'jaqueta de cuina' a l'alcalde de Reus, Carles Pellicer | Adrià Morte

Finalment, la nova AEH Reus ha lliurat a l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, la ‘jaqueta de cuina’ de l’AEHT, una entrega que s’ha fet a diverses personalitats públiques i referents del sector gastronòmic que han mostrat el seu suport a l’Associació. 

A banda del president de l’AEH Reus, Xavier Salvat, la junta està formada per: Fanny Batlle de l'Hotel NH Ciutat de Reus, vicepresidenta; Albert Baiges, professor-assessor d’hostaleria com a secretari i els vocals Alberto Fraile de l’Hotel Gaudí, Magdaleno Parejo de l’Hotel Reus Park, Carmina Mirete del Restaurant Tenis Monterols i Victor Perales de l’establiment FLAPS.

"Més de 300 estudiants participen en una trobada per captar talent del Clúster TIC a Reus" "❗ La Generalitat assumirà la gestió de l’Hospital de Reus a partir del gener del 2020"