Noemí Llauradó: «Volem un nou posicionament de ciutat amb un Reus metropolità»

La candidata d'ERC Reus va presentar les seves propostes electorals a Cal Massó
Noemí Llauradó va presentar la candidatura electoral a Cal Massó | Laia Riba

 

La candidata a l'alcaldia per ERC a Reus, Noemí Llauradó, va presentar la seva candidatura per les eleccions municipals del 26 de maig amb l'objectiu de «ser la primera alcaldessa de Reus». El Centre Cultural Cal Massó va acollir ahir, dijous 2 de maig, la presentació de la candidatura republicana. A l'acte van estar presents els membres de la llista d'ERC Reus i la consellera de Justícia a la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, que va remarcar que «la república es fa des dels ajuntaments».

 

Ester Capella afirma que la política feta des dels ajuntaments és el futur | Laia Riba

 

Ester Capella aposta per la política municipal 

Prop de 140 persones van assistir a l'acte de presentació de la candidatura de Noemí Llauradó. Amb una sala gairebé plena, l'alcaldable va presentar les seves propostes electorals per «un Reus amb impuls republicà». Ester Capella va donar pas a Llauradó amb un missatge basat en la política feta des dels municipis, «els ajuntaments han de ser els primers a garantir els drets dels ciutadans». Va afegir que Noemí «és una gran candidata per una gran ciutat, una dona amb garantia d'èxit».

«La primera dona alcaldessa de Reus»

Noemí Llauradó va començar l'acte de campanya amb un missatge directe, «vull ser la primera dona alcaldessa de Reus i canviar la història de la ciutat». La republicana vol basar la seva candidatura en tres línies bàsiques; «recuperar el sentiment de sentir-se reusencs, assegurar la governabilitat i obrir les vies de diàleg entre els col·lectius de Reus».

Noemí Llauradó vol posicionar la ciutat de Reus a Catalunya | Laia Riba

 

Programa electoral basat en la ciutadania

La candidata republicana va presentar els seus desitjos per una ciutat «treballada dia a dia i al costat de les persones». Va exposar un gran ventall de propostes centrades en l'educació, la sanitat, la sostenibilitat, la cultura o el fet de potenciar l'àrea metropolitana del Camp de Tarragona. Encara que va remarcar que «no donaria titulars», en relació a projectes específics per la ciutat, sí que va matisar diverses propostes d'un programa electoral basat en la ciutadania.

Potenciar la cultura amb facilitats a artistes locals

En l'àmbit de l'educació, aposta per un servei d'ajudes destinades a infants perquè puguin realitzar activitats extraescolars. Per l'Hospital Universitari de Reus, amb l'objectiu que «el 95% malalties del sud de Catalunya es tractin a Reus». Però una de les propostes més destacables resideix en l'àmbit cultural, Llauradó vol que la plaça d'Antoni Borrell sigui un espai públic per realitzar activitats de manera permanent. Vol donar suport a la cultura «potenciant als artistes del territori», amb una residència per artistes per desenvolupar les seves capacitats a través de beques i premis en l'àmbit local.

Els membres de la llista electoral d'ERC Reus es van fer una fotografia de família amb Ester | Laia Riba

 

Reus, ciutat metropolitana

D'altra banda, vol «un Reus cohesionat i republicà», amb una política social de bonificacions i ajuts, aplicant sancions a aquelles empreses que no facilitin la vida a les persones amb risc social. També va remarcar la importància de potenciar l'àrea metropolitana, amb l'objectiu d'una «gestió integrada en el planejament urbanístic» i «connectant els municipis amb les centralitats; com l'estació d'AVE, l'aeroport, el port o l'hospital».

«Pla d'acció municipal dia a dia»

Per tant, l'alcaldable per Esquerra Republicana a Reus aposta per una candidatura basada en la participació, l'habitatge, amb una economia creativa, impulsant el Camp de Tarragona, i amb l'objectiu d'establir «un nou posicionament de ciutat amb un Reus metropolità». Un seguit d'ambicions que s'han d'aconseguir a través del «diàleg» i amb «un pla d'acció municipal que es realitzaria dia a dia».

"AGENDA: Menja't el Mercat, torna la ruta de tapes del Mercat Central de Reus" "ELECCIONS: El primer debat electoral de Reus escalfa els motors de la campanya"