La normativa de Reus no permet construir un centre comercial a la zona de l'Estadi Municipal

Carles Pellicer i Montserrat Caelles es troben amb el comerç local, preocupat per la qüestió
Imatge d'arxiu del Polígon AgroReus | Àngel Ullate

 

Els nous propietaris del CF Reus Deportiu no podran construir un centre comercial al costat de l'Estadi Municipal. Així s'ha explicat, aquest dijous al migdia, als comerciants de la ciutat que s'han trobat amb l'alcalde, Carles Pellicer, i la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles segons ha pogut saber TarragonaDigital. Després que l'anunci de Clifton Onolfo, nou propietari del club, aixequés polseguera en el sector comercial, l'equip de govern ha volgut calmar els ànims aprofitant una conferència temàtica sobre comerç.

 

L'Estadi Municipal queda fora de la Trama Urbana Consolidada

La planificació urbanística vigent a Reus, que és d'àmbit català, dibuixa clarament els límits on es pot construir un equipament comercial d'aquest tipus. L'Estadi Municipal queda just fora d'aquesta delimitació i, de fet, ja és una excepció respecte a la majoria de parcel·les del polígon AgroReus, catalogades com a sol industrial. Al plànol que figura a continuació, la línia puntejada de color blau fosc delimita aquesta Trama Urbana Consolidada, que marca els límits en els quals es podria arribar a planificar un centre comercial.

 

Plànol de la Trama Urbana de Reus, a la zona de l'Estadi Municipal | Ajuntament de Reus

 

Fora d'aquesta línia de punts, cada parcel·la queda regulada per l'ús propi, és a dir, que no són totes iguals. En el cas de l'Estadi Municipal, pintat de color blau clar, es tracta d'una parcel·la d'equipament, com també ho són el dipòsit de vehicles o les cotxeres de Reus Transport. Al polígon AgroReus hi ha, també, establiments comercials i de restauració, que entren dins la normativa; el que en queda fora, és la possibilitat d'aixecar-hi un complex comercial; «una altra Fira, allí, no s'hi podria fer; tal com està plantejat el format, no es permet fer», sentencien fonts municipals.

 

El comerç de Reus tem un altre centre comercial

Els nous propietaris del CF Reus Deportiu han explicat que la seva intenció és construir un gran equipament comercial i d'oci al voltant de l'actual Estadi Municipal. La seva intenció és que el club pugui tornar al futbol professional amb un camp per a 18.000 espectadors i que compti amb serveis comercials, de restauració i un hotel a la mateixa zona. La perspectiva que s'aixequi un nou centre comercial a la ciutat havia revolucionat el petit comerç de Reus, que no ho veu amb bons ulls.

 

El cas és que, aquest dijous al migdia, hi havia convocada una conferència comercial entre l'alcalde, Carles Pellicer, la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, i els comerciants de la ciutat. Fonts municipals expliquen que aquest tipus de conferències s'estan duent a terme amb diversos sectors econòmics i socials des de finals de l'any passat, i que aquesta ha coincidit amb les novetats canviants respecte del CF Reus Deportiu.

 

Representants comercials de Reus en una imatge d'arxiu | Jordi Olària Gras

 

Segons han explicat membres del teixit comercial local a TarragonaDigital, després d'una exposició inicial dels representants del govern municipal, la primera preocupació del comerç local, per boca de la presidenta d'El Tomb de Reus, Gemma Molner, ha estat aclarir les notícies que s'havien publicat respecte a les intencions dels nous amos del principal club de futbol de la ciutat.

 

El CF Reus Deportiu no s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament

Fonts municipals puntualitzen a aquest mitjà que els propietaris del club no s'han posat en contacte ni han demanat cap reunió amb el consistori per plantejar-los el seu projecte. Asseguren que, més enllà de la trobada que es va mantenir quan van adquirir el CF Reus Deportiu, no s'han tornat a reunir. Aclareixen, de fet, que l'execució o no dels plans de Clifton Onolfo queda subjecte a la normativa urbanística vigent i no pas a la voluntat política del govern de la ciutat.