Imatge del Crematori de Reus

El crematori de Reus incorpora un nou forn per respondre la demanda creixent dels ciutadans

El nou forn permetrà doblar el nombre de cremacions diàries, de tres a sis

Reus compta amb un nou crematoriServeis Funeraris Reus i Baix Camp ha posat en funcionament un nou forn d'incineració a les instal·lacions del crematori municipal, amb l'objectiu d'ampliar el servei funerari i donar resposta a la creixent demanda d'aquest tipus de servei.

L'Ajuntament de Reus explica que durant els pròxims dies es realitzaran les proves i ajustaments tècnics per poder posar el nou forn en marxa definitivament. De totes maneres, aquest procés no té implicació en el funcionament habitual del servei de cremacions.

Tal com detalla la planificació del projecte, quan el nou forn ja es trobi en funcionament, s'iniciarà el procés d'adequació del forn ja existent, que s'afegirà al nou sistema de filtratgedepuració d'emissions de partícules.

El consistori destaca que aquesta instal·lació s’ha portat a terme amb la màxima exigència en matèria de combustió i mesures de protecció de la qualitat de l’aire, monitorada en tot moment amb un sistema de mesurament continuat d’emissions.

Un equipament pioner a Catalunya

Amb la instal·lació del nou forn i el nou sistema de filtratge, el Crematori de Reus es convertirà en el primer equipament amb aquestes característiques al Camp de Tarragona i un dels pocs pel que fa a Catalunya. 

D'aquesta manera, el nou equipament incrementarà la capacitat del Crematori, doblant el nombre de cremacions que es poden fer en un dia, de tres a sis. Des dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp s'espera que aquest augment pugui donar resposta a la creixent demanda d'aquest tipus de servei per part de la ciutadania reusenca.

La regidora responsable dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, Montserrat Flores Juanpere, considera que amb l'ampliació del servei públic funerari, «millorem les condicions en què les famílies de Reus i el Baix Camp poden accedir a aquests serveis».

La inversió que es destinarà per tots aquests treballs serà de 564.000 euros sense IVA. D'aquests, 173.000 serviran per a la construcció del nou forn, i 343.500 euros es destinaran al sistema de filtratge i depuració d'emissions. Els darrers 47.500 es destinaran a l’adequació de tota l’antiga instal·lació.

248 nínxols nous

Per altra banda, el consistori reusenc avança que el Cementiri General de Reus incorporarà 248 nínxols individuals nous, que quedaran ubicats al sector dos de la zona nord. El projecte tècnic per a la construcció de l'illa fixa el pressupost en 187.681 euros IVA inclòs. Actualment, el cementiri compta amb prop de 13.500 sepultures entre panteons, capelles, tombes i nínxols.


Comentaris