GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

PORTADES

Les portades dels diaris de paper de Tarragona d'avui

Reus incorpora el vuitè jutjat de primera instància

Fa sis mesos que va entrar en marxa el setè | El Col·legi d'Advocats es mostra «satisfet» i segueix reivindicant el cinquè jutjat d'instrucció
Els jutjats de Reus compten amb un nou jutjat de primera instància | Jordi Olària

 

Reus comptarà, a partir d'ara, amb un nou jutjat de primera instància, el número vuit. Fa uns sis mesos que es va posar en marxa el número set, que assumeix les qüestions judicials de l'àmbit familiar. Ara, amb aquest nou jutjat, des del Col·legi d'Advocats de Reus es confia que es descongestioni el sistema i puguin avançar més de pressa tant els casos com les citacions.

 

«A Reus sempre hem patit, des de fa molts anys, d'un problema de congestió i de manca d'estabilitat de la planta judicial», lamenta Encarnación Orduna, degana de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Reus. «Tot això, i la manca de mitjans, fa que hi hagi molt d'endarreriment en la resolució dels casos», explica. És per això que des del Col·legi feia temps que es reclamava aquest nou jutjat que, finalment, el Consell de Ministres de divendres passat va autoritzar.

 

Queda per aclarir si el jutjat de primera instància número vuit de Reus assumirà algun àmbit concret, com va fer el número set amb les qüestions de l'àmbit familiar. De fet, Encarnación Orduna apunta que «a Reus tenim una altra qüestió important, que hi ha molts procediments judicials per qüestions d'incapacitats i internaments, perquè tenim institucions com l'Institut Pere Mata o el centre de Villablanca».

 

Imatge d'arxiu dels Jutjats de Reus. | TarragonaDigital

 

El Col·legi d'Advocats segueix reclamant un nou jutjat d'instrucció

És per això que des del Col·legi es mostren «satisfets» per la notícia, però mantenen altres reivindicacions. El nou jutjat, afirma la degana, «ajudarà que la justícia sigui més àgil en l'àmbit civil, però tampoc és la solució; a mi m'hagués agradat molt que ens haguessin donat un jutjat d'instrucció, que són els que porten els temes penals». Ara mateix, als jutjats de Reus només n'hi ha quatre.

 

Els jutjats d'instrucció són els que estan de guàrdia de manera rotativa i Orduna considera que també necessiten que se'ls descongestioni. «A Reus només en tenim quatre, que vol dir que durant cada mes, cada setmana n'hi ha un de guàrdia, i això suposa que tenen poc temps per dedicar-se a tramitar els procediments, perquè de seguida tornen a estar de guàrdia», argumenta. Malgrat la satisfacció pel nou jutjat d'instrucció, asseguren que seguiran pressionant el Ministeri de Justícia perquè incorporin un nou jutjat d'instrucció a Reus.