barri del Carme Reus

La transformació del barri del Carme inclou la creació d'un pàrquing subterrani al centre de Reus

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, el govern de Reus estudia ubicar el nou equipament al centre de la ciutat

El barri del Carme comptarà amb un aparcament subterrani quan s'executi el pla urbanístic previst després dels enderrocs. Aquesta és la tesi que, segons ha pogut saber TarragonaDigital, el govern de Reus té sobre la taula. El projecte encara no s'ha concretat, però s'inclou en la cartera d'equipaments que s'hi volen desenvolupar, i que també es pretén que inclogui un nou Centre d'Atenció Primària fruit del desdoblament del CAP Sant Pere.

Un aparcament subterrani al barri del Carme

La zona s'ha de convertir en un dels pols de nova construcció d'habitatges els pròxims anys. Ha de servir, també, per revitalitzar un barri que fa anys que ho reclama. Alguns dels projectes previstos l'any 2004, quan es va presentar a la primera convocatòria de la Llei de Barris, s'han anat recuperant o modificant, i és el cas del pàrquing subterrani. Segons les fonts consultades per aquest mitjà, es tractaria d'un equipament integrat a la xarxa d'aparcaments municipals que gestiona Reus Mobilitat i Serveis —anteriorment, Amersam—.

Imatge d'un dels solars del barri del Carme, al carrer Closa de Freixa
La zona on es van enderrocar els edificis del barri del Carme hauria d'acollir un aparcament subterrani | Jordi Olària Gras

Fonts municipals confirmen que «l'Ajuntament planteja incorporar un aparcament subterrani a l'àmbit a desenvolupar del barri del Carme i està estudiant aquesta opció». No hi ha calendari ni projecte redactat al respecte, però sí que entra dins dels objectius del govern. «L'àmbit a desenvolupar del barri del Carme» seria la zona on, l'any passat, es van enderrocar diversos edificis entre els carrers de Sant Benet, de l'arquitecte Caselles i Closa de Freixa.

Aquest equipament ja s'havia plantejat l'any 2004, quan es va aconseguir incloure el barri del Carme a la Llei de Barris de la Generalitat. Des d'aleshores, i sobretot amb l'arribada de la crisi econòmica, els projectes presentats van anar rebaixant les seves expectatives i, en alguns casos, desapareixent. Es va aixecar, això sí, el Centre Cívic del Carme, el Casal de la Dona i el bloc residencial que hi ha a sobre. El que no va veure la llum va ser la reforma del Vapor Vell, on s'havia plantejat un aparcament subterrani de 60 places.

Els projectes del barri del Carme

Pel que fa a la zona, s'han anunciat diverses línies d'actuació. Per una banda, a través de l'Institut Català del Sòl, que depèn de la Generalitat, la construcció d'habitatge social —Junts per Reus va prometre 1.000 pisos al llarg del mandat—, una possibilitat que també es podria executar trobant empreses o cooperatives privades que s'impliquessin en construccions amb vocació social.

En un altre àmbit, aquesta zona del barri del Carme es veu amb bons ulls per ubicar-hi un Centre d'Atenció Primària. L'objectiu seria desdoblar el saturat CAP Sant Pere per traslladar un dels equips a la nova instal·lació. El projecte compta, a priori, amb la voluntat tant de la Generalitat com de l'Ajuntament de Reus i, per tant, no hauria de trobar-se amb impediments notables.


Comentaris
Pablo Navarro
Otro parking cuando el de La Pastoreta que está al lado no llega nunca a l 40% de ocupación. Y una inversión para 60 plazas es descabellado, será para darle curro a algun constructor amiguete de los del 3%.