GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Nous vehicles municipals elèctrics amb un servei de cotxe compartit a Reus

Es tracta d'una nova flota de deu cotxes elèctrics dotats amb un sistema intel·ligent de car-sharing que estaran a disposició dels treballadors municipals
Imatge de la presentació de la fira Velèctric 2019 | Cedida
 

Aquest passat dijous, 18 d'abril, l'Ajuntament de Reus va signar el contracte de subministrament per tal de renovar la seva flota municipal amb deu vehicles elèctrics, tots ells equipats amb un sistema intel·ligent de car-sharing (de cotxe compartit). Amb aquesta acció, l'Ajuntament pretén reduir les emissions de gasos contaminants a la ciutat i, alhora, incrementar el temps d'ús dels vehicles municipals.  

 

A partir d'ara, amb aquest sistema de cotxe compartit, els vehicles municipals podran ser utilitzats per tots els treballadors municipals, independentment de l'àrea municipal on treballin. Fins al moment, els vehicles municipals només podien utilitzar-se en una àrea determinada. Els usuaris podran reservar el turisme a través d'internet i podran obrir-lo amb un dispositiu mòbil. L'Ajuntament informa que, amb aquesta mesura es preveu incrementar d'un 10% al 30% el temps d'ús dels vehicles municipals. 

 

Els nous vehicles substituiran als vells

Fins al moment, l'Ajuntament de Reus compta amb 16 vehicles que funcionen amb combustible i que són contaminants. Amb la introducció d'aquests deu vehicles elèctrics, es retiraran els antics vehicles contaminants i, d'aquesta manera, es reduiran les emissions de gasos de la flota municipal. L'actual flota municipal té més de dotze anys de mitjana i els vehicles són contaminants i poc eficients. És per això que s'ha considerat oportú substituir els vehicles antics per nous d'elèctrics. 

 

La nova flota constarà de vuit turismes i dues furgonetes i ha tingut un cost de 191.906 euros i de 47.976,50, respectivament. Amb aquest cost també s'inclou el servei intel·ligent de cotxe compartit. 

 

Yuko, la prova pilot de carsharing de Toyota a Reus

L'acció de renovar la flota de vehicles municipals coincideix amb la primera prova pilot del projecte Yuko de Toyota. L'empresa Toyota ha prestat a l'Ajuntament de Reus dos cotxes híbrids que estaran a disposició dels treballadors municipals durant sis mesos. La prova es va posar en marxa el passat 25 de març. 

 

Els nous vehicles municipals a la Velèctric

Aquest any, en la quarta edició de la fira Velèctric es podrà veure la nova flota de vehicles municipals. La mostra serà a la plaça Llibertat els dies 26 i 27 d'abril i comptarà amb la presència de quinze expositors. La fira està impulsada per la Regidoria de Medi Ambient i Ocupació i compta amb la col·laboració de diferents concessionaris de cotxes i d'altres empreses vinculades a la mobilitat amb l'objectiu d'acostar a la ciutadania els vehicles elèctrics i híbrids. 

 

Les persones que estiguin interessades a provar el model d'algun dels vehicles exposats hauran de fer una reserva prèvia a través d'aquest formulari. El dissabte 27 d'abril a les 11.30 hores, es realitzarà una xerrada sobre ajuts a la mobilitat elèctrica a càrrec del tècnic de l'Ajuntament de Reus, Ramon Castellví. La xerrada serà a la mateixa mostra de la plaça Llibertat.