El jazz i la improvisació arriben a Reus amb la nova aula al conservatori de la Diputació

L’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus han presentat aquesta nova aula de jazz, pensada per joves d'entre 12 i 25 anys amb ganes d'aprendre a improvisar
Al taller de jazz de reus els alumnes aprenen a improvisar | Cedida
 

L’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus han presentat aquesta nova aula dedicada al gènere del jazz, un estil musical que destaca per l'habilitat del músic en improvisar i saber tocar en grup sense gairebé assajar. Aquest taller, que començarà el 25 de gener i finalitzarà el 8 de maig, i es durà a terme els dissabtes al matí de 10.00 a 12.00 hores; està pensat per aquells alumnes de música que els agradi el jazz i altres estils, perquè aprenguin a desenvolupar-se com a músics més enllà de la norma i de la partitura, és a dir, d'improvisar.

 

El professorat compta amb una extensa trajectòria musical

L'equip docent del taller comptarà amb Gerard Marçal, saxofonista, flautista, compositor, productor de música electrònica i disseny sonor; Fernando Serena, contrabaixista; Gerard Masip, bateria i Albert G. Pomerol, pianista. Es tracta de quatre professionals amb una gran experiència professional en aquest gènere.

 

El programa del taller busca experimentar amb la música

Mitjançant l'experimentació a través del tàndem veu-instrument, i un cop més, de la improvisació, és com s'estructurarà aquest taller. La prioritat, segons han detallat fonts de la Diputació, serà la d'aprofundir en l'habilitat de l'expressió musical, així com la d'aprendre a practicar en grup.

 

El programa que se seguirà treballa des dels aspectes més externs de l'aprenentatge musical als més interns, alguna de les fases són les de combo, on es treballa la concentració i el treball musical en grup; percepció de l’oïda, on s’aprèn a captar de l’exterior per incorporar al llenguatge propi; percepció del ritme, per potenciar el sentiment de pulsació; harmonia moderna i percepció harmònica, on es desenvolupa l’oïda harmònica i les seves relacions;  improvisació, per treballar les escales i instrument, on es coneix la construcció de 'Voicings' per totes les espècies d’acords.

 

El cost del taller és d'uns 80 euros, i tots aquells que desitgin apuntar-se ho podran fer a la secretaria del centre, de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i dilluns també de 16 h a 18 h