GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els manxecs de Reus es traslladen al Carrilet

L'entitat ha presentat, aquest vespre, la seva nova seu
La sala del centre cívic s'ha omplert per la presentació | Jordi Olària

 

El Centro Castellano-manchego de Reus té, des d'aquest vespre, nova seu social. Es tracta del centre cívic del Carrilet, a l'avinguda del mateix nom número 29, i la presentació ha comptat amb un nostàlgic discurs de qui va ser alcalde de la ciutat precisament quan el gruix d'aquest col·lectiu començava a establir-s'hi, Josep Abelló.

 

La presentació de l'acte ha anat a càrrec de Valentín Rodríguez, castellanomanxec d'origen i president de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus. Ha fet incís en l'entesa que van trobar en Josep Abelló, a meitats dels anys vuitanta. El gruix de castellanomanxecs que van emigrar cap a Reus des de Puertollano ho va fer a principis dels vuitanta i van arribar amb Anton Borrell a l'alcaldia reusenca.

 

L'exalcalde Josep Abelló, al centre, ha pronunciat el discurs | Jordi Olària

 

Josep Abelló era alcalde quan els castellanomanxecs es van establir a Reus

El va succeir Josep Abelló l'any 1985, i ha estat precisament l'exalcalde qui ha pres el relleu de Valentín Rodríguez en el torn de paraula. Abelló ha començat sentenciant que «cultivar els records és un exercici grat, però no s'ha de caure en la nostàlgia ni, com em passa a mi, que tinc tics d'avi, caure en explicar batalletes».

 

Ha recordat que, ara fa 15 anys, la mateixa entitat reusenca el va convidar a pronunciar el pregó de les seves festes. Va ser, ha explicat, un dels primers i pocs actes públics que feia des que havia deixat la política activa. Amb emoció i nostàlgia a l'ambient, ha recordat els inicis del Centro Castellano-manchego a Reus i alguna de les anècdotes viscudes, com la proposta que li van fer d'organitzar 'vaquillas' —proposta que es va fer realitat, ha dit, per la tossuderia dels primers impulsors del col·lectiu—.

 

El Centro Castellano-manchego estrena ubicació | Jordi Olària

 

Ha tancat el seu discurs afirmant que, darrerament, se'l cita més sovint que no se'l citava per fer actes públics. Abelló manté que aquesta tendència és una mostra manifesta «que es vol recuperar una manera de dialogar i de parlar que teníem i que reivindico», ha dit, en clara al·lusió a la situació política actual.