El Banc de Sang organitza una nova jornada de donació de sang al Pavelló Olímpic de Reus

Es farà els dies 15 i 16 de juny a la tarda
Organitzen una nova jornada de donació de sang a Reus | @donarsang

Nova oportunitat per donar sang a Reus. Els pròxims dies 15 i 16 de juny, de 17 a 21 hores, se celebra una campanya especial de donació de sang al Pavelló Olímpic Municipal de Reus. Sota el lema #etsIMPRESCINDIBLE, l'Ajuntament de Reus i el Banc de Sang i Teixits criden a la ciutadania i especialment als donants de sang, perquè tothom es conscienciï que la donació de sang és un acte imprescindible per garantir l'assistència sanitària als hospitals aquests dies.

Amb aquesta crida es vol aconseguir mantenir el ritme de donacions, ja que durant la pandèmia continuen sent molt necessàries per als tractaments de càncer, accidents o parts amb complicacions, entre altres. A més, ara que s'han reduït el nombre de persones contagiades per la Covid-19, s'han reactivat les operacions i els tractaments que havien quedat ajornats els darrers dos mesos. 

Durant els mesos d'abril i maig l'Antic Hospital Sant Joan va acollir jornades de donació de sang, i segons ha informat el Banc de Sang i Teixits, Reus és un dels municipis catalans on més suport s'ha fet a la donació de sang durant l'estat d'alarma.

Per poder donar sang al Pavelló Olímpic Municipal els dies 15 i 16 de juny, cal demanar hora a través del web el Banc de Sang i Teixits. Les jornades de donació de sang es durant a terme seguint les mesures de prevenció i seguretat que aplica el Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Així doncs, els donants es podran posar gel hidroalcohòlic quan entrin a l'espai, hauran de respectar la distància mínima d'un metre amb la resta de persones i tindran un bolígraf d'un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d'altres. Cal recordar, a més, que el coronavirus Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

"Atenció: Els canvis als carrers de Reus per donar prioraritat als vianants" "Atenció: Els carrers de Reus afectats per les obres d'Aigües de Reus"