Els més petits poden descobrir les peculiaritats de l'obra de l'autor

Reus reprèn l'activitat turística amb noves campanyes per a la tardor i l'hivern

La regidoria de Promoció de Ciutat vol potenciar Reus com a destinació per allotjar-se i gaudir del turisme cultural

Reus reprèn la seva activitat turística, a través de la regidoria de Promoció de Ciutat, amb el llançament de la campanya 'Reus més que mai' i la posada en marxa de noves visites i promocions per despertar l'atracció dels visitants, siguin de proximitat o de més enllà del Baix Camp, i fins i tot de l'estranger.

Habitualment, la campanya d'estiu a Reus finalitza el dia 30 de setembre, amb una valoració final de les visites i els diferents actes organitzats.  Aquest any, la campanya de promoció 'Visit Reus' es va iniciar el 8 de juny amb l’obertura dels principals equipaments de turisme cultural de la ciutat.

L'afectació de la crisi del coronavirus ha donat com a resultat un descens general de visitants, provocat també per l'eliminació de vols de l'aeroport de Reus, del 90%, així com les recomanacions del Consell  Europeu i països de d'Amèrica i Àsia de no viatjar a l’Estat espanyol.

Predomini dels visitants de proximitat

Malgrat tot, des de la regidoria de Promoció de Ciutat declaren que «s’ha treballat estratègicament per adaptar-se dia i a les circumstàncies», mitjançant diverses campanyes com 'Visit Reus' o 'El paisatge dels Genis'.

Com era previsible, tots els condicionants derivats de la pandèmia han provocat un descens de visitants en els diferents equipaments turístics i culturals de la ciutat, sobretot pel que fa al turisme estranger. El Gaudí Centre ha estat l'equipament cultural més visitat durant aquest estiu.

Tot i això, la majoria dels turistes que s'hi han acostat, el 53%, han estat de proximitat. Els visitants estrangers han suposat un 31% i els espanyols un 16%. En el cas dels visitants estrangers, cal destacar la presència dels procedents de França (un 69% del total de visitants internacionals del Gaudí Centre) molt per sobre de les altres nacionalitats.

Noves campanyes per a la tardor i l'hivern

La regidoria de Promoció ha realitzat un esforç per intentar dinamitzar turísticament la ciutat «en un moment molt complicat». Actualment continua vigent la campanya 'Reus més que mai', amb un aforament molt limitat i amb una aturada forçosa durant les mesures de restricció, ha comptat fins al moment amb un total de 220 participants.

Es preveu que aquesta xifra augmenti de cara a finals d'any, ja que s'ha decidit allargar la durada d’aquesta activitat dirigida especialment als ciutadans de Reus, i de la que ja s’estan realitzant reserves.

Per altra banda, amb unes accions incloses en el Pa de reactivació impulsat per l'Ajuntament de Reus, es treballa en les noves campanyes turístiques per a la temporada de tardor i hivern, unes dates que, després de l'estiu, són les que més visitants atrauen Reus.

Amb l’objectiu de donar impuls a la promoció turística de la ciutat fora de la temporada d’estiu, s’està treballant en l’estratègia comunicativa de la marca Reus. En aquest sentit, s’ha fet una reflexió sobre el posicionament turístic actual de la ciutat, els seus valors i potencialitats, per definir una nova campanya de comunicació turística que donarà suport a les noves accions de promoció que es portaran a terme fins a finals d’any.

La nova campanya serà presentada pròximament i té com a objectiu principal el mercat català, intentant potenciar la ciutat com a destinació turística per allotjar-s'hi i poder gaudir del seu turisme cultural.


Comentaris