Els pàrquings de l'Hospital i del Tecnoparc ja són de la xarxa municipal de Reus

El del Sant Joan costa quatre euros al dia i el del Tecnoparc, dos
Imatge d'arxiu de l'Hospital Sant Joan | Isma Llanes

 

Els aparcaments del Tecnoparc i de l'Hospital Sant Joan ja formen part de la xarxa municipal de pàrquings de Reus. Des d'aquest dilluns, després que acabessin les darreres obres i treballs, ja els gestiona Reus Mobilitat i Serveis SA, i en el cas del centre sanitari, s'ha equiparat a la tarifa de la resta d'aparcaments, de quatre euros cada 24 hores. El del Tecnoparc, en canvi, situa el seu límit als dos euros per les mateixes 24 hores.

 

Per als usuaris del pàrquing de l'Hospital es posen en circulació targetes d'hospitalització per dies, que permeten aparcar-hi els dies que calgui al mateix preu, el de quatre euros cada 24 hores. El canvi, en aquest pàrquing concret, és que fins ara hi havia dues tarifes possibles, la de tres dies —costava 22 euros, deu més del que val ara—, i la de cinc —valia 30 euros, deu més que l'actual—.

 

En el cas del Tecnoparc, l'aparcament es gestiona pensant en assistents a congressos. Les targetes que s'han posat en funcionament permeten aparcar per paquets de fins a set dies a un preu de dos euros cada 24 hores. Com en el cas del Sant Joan, aquests abonaments temporals també permeten entrar i sortir tantes vegades com convingui als usuaris que els utilitzin.

 

L'edifici principal de Redessa al Tecnoparc, on s'ha traslladat Canal Reus TV | Jordi Olària Gras

 

Quatre euros al dia a l'Hospital, dos euros al Tecnoparc

Els màxims diaris de quatre i dos euros es distribueixen durant les primeres dues o tres hores d'aparcament. És a dir, la primera i la segona hora de pàrquing a l'Hospital costen 1,85 euros cadascuna, i la tercera, 30 cèntims. A partir de la quarta, per tant, ja no es paga res més fins que se supera el límit de 24 hores, on torna a començar la rotació.

 

És el mateix funcionament que qualsevol dels aparcaments gestionats per Reus Mobilitat i Serveis. El del Tecnoparc, a la meitat de preu, compta amb un sistema similar. La primera hora val 1,85 euros, i la segona 15 cèntims. En aquest cas s'ha dissenyat un abonament que permet aparcar-hi dotze hores al dia pagant 25 euros al mes, o aparcar-hi cada dia les 24 hores per 45 euros al mes.

 

Imatge d'arxiu del pàrquing de l'Hospital Sant Joan de Reus | TarragonaDigital

 

Tots dos aparcaments s'han integrat a la xarxa municipal com a pàrquings de la primera corona, que inclou el del Baluard, el de la Llibertat i el de la Fira Centre Comercial. La mesura arriba després que l'Ajuntament de Reus signés un conveni amb l'empresa Iridium, que és qui explotava tots dos equipaments. A l'Hospital, a més, s'ha d'adequar l'aparcament exterior, que tindrà un preu màxim de dos euros al dia.

 

El projecte està en fase de licitació amb un pressupost de 543.529,02 euros. Comptarà amb 297 places a un preu de mig euro cada hora fins a un màxim de dos euros al dia. Els aparcaments subterranis incorporaran, a la xarxa municipal, 650 places en el cas de l'Hospital i 580 en el del Tecnoparc. En total, Reus Mobilitat i Serveis gestiona 10 aparcaments amb 4.440 places.